Sfaturi pentru o cura de slabire sanatoasa

Sfaturi pentru o cura de slabire sanatoasa
Sfaturi pentru o cura de slabire sanatoasa

Succesul in cura de slabire implica sa mananci mai putin si sa faci mai mult sport. Suna destul de simplu, insa in contextul stresului cotidian, exista si alte variante prin care poti ajunge la greutatea ideala. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa slabesti, sa te mentii si sa ai un stil de viata sanatos.

Evita sa mananci noaptea

Dorinta de a mai manca ceva apare cel mai frecvent la cateva ore dupa cina. Mici gustari luate in fata televizorului pot impiedica eforturile pe care le faci cand tii o dieta. Evita sa mananci dupa o anumita ora.

Nu renunta complet la alimentele favorite, micsoreaza portiile

O dieta poate fi frustranta datorita faptului ca suntem nevoiti sa renuntam la mancarurile preferate.

Te poti bucura in continuare de dulciuri, dar este necesar sa reduci portiile – succesul in regimul de slabire fiind moderatia si atentia.

15 moduri de a slabi fara dieta

Hidrateaza-te

Inainte de a consuma alimente, bea un pahar cu apa. Uneori confundam senzatia de sete cu cea de foame si astfel depunem mai multe calorii. Daca apa plata nu pare sa te ajute, incearca sa bei apa minerala cu lamaie, apa calda cu miere si lamaie sau un ceai de plante.


Manaca de mai multe ori pe zi

Daca mananci mai putine calorii decat arzi, vei pierde in greutate. Dar atunci cand iti este foame mereu, acest lucru poate fi dificil. Consuma 4-5 mese sau gustari pe zi, pentru un mai bun control al apetitului. Poti imparti pe parcursul zilei aportul de calorii, insa cina ar trebui sa fie ultima masa principala.

Consuma multe proteine

Proteinele ofera senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga timp, mai mult decat carbohidratii si grasimile.
De asemenea, ajuta la dezvoltarea masei musculare si sunt benefice pentru procesul de ardere a grasimilor din organism. Incorporeaza in meniul zilnic alimente bogate in proteine: carne slaba, albus de ou, fructe de mare, soia, nuci, fasole si lactate.

Citeste mai mult pe curademiere.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies