Rezultat soc al unui studiu despre marijuana. Canabisul poate ajuta la franarea dezvoltarii cancerului!

Rezultat soc al unui studiu despre marijuana. Canabisul poate ajuta la franarea dezvoltarii cancerului!
Rezultat soc al unui studiu despre marijuana. Canabisul poate ajuta la franarea dezvoltarii cancerului!

Canabisul poate ajuta la franarea dezvoltarii unor tumori cancerigene, conform rezultatelor preliminare ale unei cercetari realizate la Institutul Technion din orasul israelian Haifa, relateaza joi EFE.

Cunoscuta deja pentru efectele sale paleative in acest tip de maladie, cercetatorii de la Technion au decis sa faca un pas inainte si sa studieze daca aceasta planta poate fi folosita si ca mijloc activ de combaterea a cancerului.

Potrivit ziarului "Haaretz", rezultatele de pana acum indica o eficienta considerabila in cazurile de tumori cerebrale si in cancerul la san, studiul urmand sa se extinda si la alte forme ale bolii, scrie Agerpres.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cercetarile, care au inceput in urma cu un an, conduse profesorul Dedi Meiri, de la Facultatea de Biologie, se axeaza asupra procesului de divizare celulara, atat la celulele sanatoase, cat si la cele cancerigene.

"In cadrul unui studiu efectuat la Toronto am cautat orice tip de materiale care afecteaza structura celulara", a spus cercetatorul, a carui echipa a reusit sa determine anumite celule cancerigene din creier sa se autodistruga cu ajutorul unor

componente active ale canabisului. Este vorba de un proces, cunoscut sub numele de "apoptosis", investigat deja cu succes de oameni de stiinta spanioli, si pe care Meiri incearca sa-l descifreze pentru a vedea exact cum se produce si de ce celula cancerigena il poate evita pentru a se reproduce.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies