Fast – food pentru recuperarea musculara? Iata ce spun studiile!

Fast – food pentru recuperarea musculara? Iata ce spun studiile!
Fast – food pentru recuperarea musculara? Iata ce spun studiile!

Daca dupa ce ai facut sport iti este pofta de cartofi prajiti si un burger chiar merita sa maninci deoarece conform unui studiu publicat in International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, fast food-ul chiar ajuta a recuperarea musculara.

Dupa un antrenament intens nivelul de zahar din corp scade de aceea ni se face foame, iar urmatorul lucru pe care vrem sa il facem este sa ne hidratam si sa mancam. Muschii au nevoie de proteine si carbohidrati buni pentru a se reface.

Majoritatea oamenilor se refac dupa sport cu bauturi bogate in electroliti si batoane proteice si nu fast food, insa cercetatorii au aratat ca timpul, doza si macronutrientii joaca un rol foarte important in recuperarea musculara si ca nu exista diferente majore intre mancarea specific sportiva si mancarea de la fast food-uri.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Studiul a adunat 11 barbati care sa faca exercitii pe bicicleta timp de 90 de minute, apoi sa se odihneasca timp de 4 ore. O parte dintre participantii la studiu au consumat batoane proteice si o parte cartofi prajiti, hamburgeri, cola si desert. Runner’s World citeaza “toate portiile de mancare aveau 70 de procente carbohidrati si 10% proteine”

Dupa teste, cercetatorii au facut masuratori prin biopsia muschilor si probe de sange pentru a masura nivelul de recuperare, raspunsul la

insulin, glucoza, colesterolul fata in comparatie cu exercitiile depuse.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies