Acestea sunt verdeturile care curata ficatul de toxine - Include-le in salata ta

Acestea sunt verdeturile care curata ficatul de toxine - Include-le in salata ta
Acestea sunt verdeturile care curata ficatul de toxine - Include-le in salata ta

Papadia, leurda, stirul, stevia sunt doar câteva dintre plantele „minune" excelente pentru detoxifiere si slabit.

 

Sunt bogate in vitamine, minerale, scad colesterolul, intaresc imunitatea si au foarte putine calorii. Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba, felul doi.
Papadia detoxifieaza si protejeaza ficatul. Papadia poate sa isi gaseasca locul in mâncare. Are aceleasi proprietati ca si verdeturile, fiind bogata in vitamine, scrie doctorulzilei.ro. Da un gust deosebit salatelor, datorita gustului sau putin amarui.
„Este o planta nedreptatita si uitata, dar are proprietati extraordinare pentru detoxifierea organismului", spune medicul nutritionist Eduard Adamescu care o recomanda ca un bun digestiv, un protector al ficatului si o sursa bogata de vitamina K. „Nu stiu de ce oamenii nu o consuma mai des. Poate pentru faptul ca o gasesc peste tot", spune medicul.
Rucola, un pic mai acrisoara. Este ruda nobila a papadiei, cu un gust putin mai acrisor, dar cu proprietati similare.
Se foloseste, de asemenea, in salate. „Fata de umila papadie salbatica, rucola are mai putini nutrienti, dar este si ea benefica organsimului. O planta crescuta pentru comert va fi intotdeauna mai saraca in vitamine decât una salbatica, obisnuita cu vitregiile. Planta salbatica dezvolta mai multi fitonutrienti", explica nutriţionistul.
Leurda scade colesterolul. Este varianta salbatica a usturoiului. Datorita unui fitonutrient pe care il contine (alicina), are efect asupra virusurilor si poate fi utilizata impotriva gripelor si racelilor.
„Este un bun imunostimulator, un digestiv excelent, scade tensiunea si colesterolul", precizeaza dr. Eduard Adamescu. Se poate folosi in mâncaruri, alaturi de urzici, ceapa, usturoi si praz.
Ştirul tonifica sistemul nervos. Mâncarea de stir este si ea uitata, dar aceasta planta salbatica este extrem de bogata in magneziu si un tonic pentru sistemul nervos. „Se poate gati impreuna cu stevia si loboda. În ciorba, va capata un gust extrem de bun", este de parere Eduard Adamescu.
Macrisul crud, bun pentru salate. Se consuma mai bine crud, in salate. Este bogat in vitamina C. Daca aveti probleme cu articu latiile, suferiti de pietre la rinichi sau afectiuni biliare, macrisul este contraindicat.
Sursa: wowbiz.ro

Sunt bogate in vitamine, minerale, scad colesterolul, intaresc imunitatea si au foarte putine calorii. Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba, felul doi.



Papadia
detoxifieaza si protejeaza ficatul. Papadia poate sa isi gaseasca locul in mâncare. Are aceleasi proprietati ca si verdeturile, fiind bogata in vitamine, scrie doctorulzilei.ro. Da un gust deosebit salatelor, datorita gustului sau putin amarui. „Este o planta nedreptatita si uitata, dar are proprietati extraordinare pentru detoxifierea organismului", spune medicul nutritionist Eduard Adamescu care o recomanda ca un bun digestiv, un protector al ficatului si o sursa bogata de vitamina K.
„Nu stiu de ce oamenii nu o consuma mai des. Poate pentru faptul ca o gasesc peste tot", spune medicul.

Rucola, un pic mai acrisoara. Este ruda nobila a papadiei, cu un gust putin mai acrisor, dar cu proprietati similare. Se foloseste, de asemenea, in salate. „Fata de umila papadie salbatica, rucola are mai putini nutrienti, dar este si ea benefica organsimului. O planta crescuta pentru comert va fi intotdeauna mai saraca in vitamine decât una salbatica, obisnuita cu vitregiile.
Planta salbatica dezvolta mai multi fitonutrienti", explica nutriţionistul.

Leurda scade colesterolul. Este varianta salbatica a usturoiului. Datorita unui fitonutrient pe care il contine (alicina), are efect asupra virusurilor si poate fi utilizata impotriva gripelor si racelilor. „Este un bun imunostimulator, un digestiv excelent, scade tensiunea si colesterolul", precizeaza dr. Eduard Adamescu. Se poate folosi in mâncaruri, alaturi de urzici, ceapa, usturoi si praz.

Ştirul tonifica sistemul nervos. Mâncarea de stir este si ea uitata, dar aceasta planta salbatica este extrem de bogata in magneziu si un tonic pentru sistemul nervos. „Se poate gati impreuna cu stevia si loboda. În ciorba, va capata un gust extrem de bun", este de parere Eduard Adamescu.

Macrisul crud,
bun pentru salate. Se consuma mai bine crud, in salate. Este bogat in vitamina C. Daca aveti probleme cu articu latiile, suferiti de pietre la rinichi sau afectiuni biliare, macrisul este contraindicat.

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Ce pensie a primit Irinel Columbeanu, după recalculare: „Legea e bună!”

Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies