Tine dieta cu naut pentru reglarea glicemiei si a kilogramelor! Iata ce ai de facut!

Tine dieta cu naut pentru reglarea glicemiei si a kilogramelor! Iata ce ai de facut!
Tine dieta cu naut pentru reglarea glicemiei si a kilogramelor! Iata ce ai de facut!

Nautul este o leguminoasa din familia fasolei si, intocmai ca boabele de fasole, cele de naut inglobeaza o serie de nutrienti benefici sanatatii.

 

Nautul este bogat in minerale, cu rol in eliminarea conservantilor din organism, proteine (24%), saruri minerale, vitamina E si complexul de vitamine B. Cu un procent consistent de hidrati de carbon (67,8%) si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita. Inlocuieste cu succes carnea, deci e un aliment ideal daca vreti sa renuntati la carne rosie. Cele din boabele de naut se absorb lent si asigura un tranzit intestinal optim.
O cana plina de naut, echivalentul a 150 de grame, asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine.
Cuprul, fosforul, calciul si fierul sunt alte elemente din compozitia nautului. Fierul produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti.
Aceste boabe mai contin aminoacizi vegetali, zaharuri cu absorbtie lenta, care stimuleaza buna functionare a nervilor, muschilor, enzimelor si hormonilor. Dieta care contine naut are efecte antioxidante si antistres, normalizeaza tranzitul intestinal, protejeaza impotriva bolilor de inima, regleaza somnul si previne diferite forme de cancer. Extern, aplicatiile cu faina de naut sunt utile in pleurezii, pentru atenuarea durerilor, in raceli, nevralgii.
Cura cu naut este ideala in primul rand peroanelor care sufera de diabet.
Indexul glicemic al nautului este foarte scazut, avand valori intre 28-32, ceea ce presupune o digestie usoara a carbohidratilor. Acest proces asigura scaderea si cresterea lenta a nivelului de zahar din sange, ajutand la o energizare mai eficienta a organismului si la controlul apetitului. Astfel, nautul previne cresterea prea rapida a nivelului de zahar din sange imediat dupa masa, fiind de folos persoanelor hipoglicemice. Studiile stiintifice au demonstrat ca nautul corecteaza excesul de colesterol si trigliceride din sange si previne diabetul.
In digestie, nautul este ideal, ajuta intestinele sa-si mareasca volumul, prevenind astfel constipatia si alte probleme neplacute, chiar si cancerul de colon. Un studiu efectuat in SUA a dovedit ca bolile de inima pot fi prevenite cu ajutorul unei diete bogate in naut.
Acest lucru se datoreaza continutului de flavonoide cu rol antioxidant (quercetina, kemferol, miricetina) si de fenoli (acidul ferulic, clorogenic, cafeic, vanilic).
Antioxidantii sunt concentrati mai ales in invelisul exterior al boabelor, nivelul acestora fiind mai pregnant in soiurile inchise la culoare. Mai mult, s-a constatat ca nautul este diuretic, antiseptic urinar, vermifug. Este recomandat in oligurie, litiaza urinara, digestie lenta, stari congestive ale ficatului, astenii, activitati care necesita efort fizic. Preparat sub forma de decoct (trei lingurite de boabe se fierb timp de 10 minute in 300 ml cu apa), nautul combate parazitii intestinali de orice fel.
Tratamentul cu doua cani de decoct pe zi trebuie urmat timp de o saptamana.
Sursa: Efemeride.ro

Nautul este bogat in minerale, cu rol in eliminarea conservantilor din organism, proteine (24%), saruri minerale, vitamina E si complexul de vitamine B. Cu un procent consistent de hidrati de carbon (67,8%) si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita. Inlocuieste cu succes carnea, deci e un aliment ideal daca vreti sa renuntati la carne rosie.

Cele din boabele de naut se absorb lent si asigura un tranzit intestinal optim. O cana plina de naut, echivalentul a 150 de grame, asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine. 

Cuprul, fosforul, calciul si fierul sunt alte elemente din compozitia nautului. Fierul produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Aceste boabe mai contin aminoacizi vegetali, zaharuri cu absorbtie lenta, care stimuleaza buna functionare a nervilor, muschilor, enzimelor si hormonilor. Dieta care contine naut are efecte antioxidante si antistres, normalizeaza tranzitul intestinal, protejeaza impotriva bolilor de inima, regleaza somnul si previne diferite forme de cancer. Extern, aplicatiile cu faina de naut sunt utile in pleurezii, pentru atenuarea durerilor, in raceli, nevralgii.

Cura cu naut este ideala in primul rand peroanelor care sufera de diabet. Indexul glicemic al nautului este foarte scazut, avand valori intre 28-32, ceea ce presupune o digestie usoara a carbohidratilor. Acest proces asigura scaderea si cresterea lenta a nivelului de zahar din sange, ajutand la o energizare mai eficienta a organismului si la controlul apetitului. Astfel, nautul previne cresterea prea rapida a nivelului de zahar din sange imediat dupa masa, fiind de folos persoanelor hipoglicemice. Studiile stiintifice au demonstrat ca nautul corecteaza excesul de colesterol si trigliceride din sange si previne diabetul. In digestie, nautul este ideal, ajuta intestinele sa-si mareasca volumul, prevenind astfel constipatia si alte probleme neplacute, chiar si cancerul de colon. Un studiu efectuat in SUA a dovedit ca bolile de inima pot fi prevenite cu ajutorul unei diete bogate in naut. 

Acest lucru se datoreaza continutului de flavonoide cu rol antioxidant (quercetina, kemferol, miricetina) si de fenoli (acidul ferulic, clorogenic, cafeic, vanilic). Antioxidantii sunt concentrati mai ales in invelisul exterior al boabelor, nivelul acestora fiind mai pregnant in soiurile inchise la culoare. Mai mult, s-a constatat ca nautul este diuretic, antiseptic urinar, vermifug. Este recomandat in oligurie, litiaza urinara, digestie lenta, stari congestive ale ficatului, astenii, activitati care necesita efort fizic. Preparat sub forma de decoct (trei lingurite de boabe se fierb timp de 10 minute in 300 ml cu apa), nautul combate parazitii intestinali de orice fel. Tratamentul cu doua cani de decoct pe zi trebuie urmat timp de o saptamana.

Sursa: Efemeride.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies