Desi facusem deja o tura de cupcakes pentru masa de Paste, nu m-am putut abtine si am decis ca e momentul sa incerc si o reteta pe care o aveam in sertar de ceva vreme: mini briose cu morcovi!
Morcovii intra in aceasta reteta sub forma de suc proaspat stors, si nu cumparat din supermarket!
Ingrediente:
- 4-5 morcovi (250 ml suc)
- 250 gr faina
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 200 gr zahar brun
- 40 ml ulei
- 2 lingurite praf de copt
- un strop de esenta de vanilie
Magia brioselor pe pasi:
- Se storc morcovii pentru a obtine 250 ml de
- Se amesteca faina cernuta, cu praful de copt si zaharul. Separat se amesteca sucul de morvcovi cu uleiul si esenta de vanilie, dupa care se adauga peste faina si se incorporeaza.
- Se pun hartiutele pentru mini cupcakes in tava, se umplu ¾ si se dau la cuptor. Eu am facut 3 tavi pentru ca mi-a iesit destula compozitie, insa fiind mici, s-au mancat in doar cateva ore.
- La final le-am ornat cu cate o frunza de patrunjel pentru a arata chiar ca un morcov.
Gasesti mai multe retete vegane pe jurnaldevegan.wordpress.com.