Ai animal de companie? Uite ce esti obligat sa faci! Legea s-a inasprit, iar amenzile sunt usturatoare!

Ai animal de companie? Uite ce esti obligat sa faci! Legea s-a inasprit, iar amenzile sunt usturatoare!
Ai animal de companie? Uite ce esti obligat sa faci! Legea s-a inasprit, iar amenzile sunt usturatoare!

Cei care doresc sa creasca un catel de acum incolo trebuie sa se supuna unor noi reguli care nu sunt deloc "usoare".

Spre exemplu, toate persoanele care au caini trebuie sa ii identifice prin microcipare si sa-i inregistreze in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan. Acest lucru se face prin intermediul medicilor veterinari.

Daca un caine nemicrocipat va di gasit in spatiile publice, atunci autoritatile il vor considera fara stapan si, prin urmare, tratat ca atare. Cainii au voie sa circule in spatiile publice numai daca sunt identificati si inregistrati, iar proprietarii lor au asupra lor carnetul de sanatate al cestuia.



Cei care nu isi prezinta patrupedele la veterinar pentru inregistrare risca amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei. Mai grav este daca nu ii microcipezi pentru ca amenda este cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

Persoanele care detin caini nou nascuti sunt obligati sa-i identifice in cel mult 90 de zile de la fatare, iar acest lucru trebuie facut inainte de vanzarea, donarea sau scoaterea in spatii publice a cainilor.


Oamenii care cumpara animalul din pet shop trebuie sa se prezinte in termen de sapte zile la medicul veterinar si sa spuna ca sunt noii proprietari ai animalului.

Cainii care apartin rasei comune, dar si metisii acestora, trebuie sa fie sterilizati. Exceptie de la aceasta regula fac, de exemplu, cainii utilitari (adica cei folositi de politie, jandarmerie, persoanele cu dizabilitati etc.). Cei care refuza sa faca asta urmeaza sa fie amendati cu sume cuprinse intre 5.000
si 10.000 de lei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies