Top 5 alimente de evitat pentru un abdomen plat

Top 5 alimente de evitat pentru un abdomen plat
Top 5 alimente de evitat pentru un abdomen plat

Aproape jumatate din populatia Americii sufera de obezitate abdominala, se arata intr-un raport publicat recent de FoxNews. Sa vedem care sunt alimentele care trebuie neaparat evitate daca ne dorim un abdomen plat.

Cereale rafinate

Din categoria cerealelelor rafinate fac parte orezul alb, pastele si pâinea. Astfel de alimente nu fac bine sistemului digestiv si favorizeaza aparitia constipatiei, a balonarii si depunerea grasimii in zona viscerala. Opteaza pentru cerealele integrale daca iti doresti un abdomen perfect si completeaza-ti dieta cu fructe proaspete, legume, lactate semidegresate si surse sanatoase de proteine (oua, somon, carne alba, soia, fructe uscate etc.).

Cartofi prajiti si chipsuri

Un studiu al cercetatorilor britanici, realizat pe 120.000 de persoane, femei si barbati, desfasurat pe o perioada de 20 de ani, a scos la iveala ca un consum frecvent de cartofi prajiti si chipsuri a dus, in cazul anumitor subiecti, la luarea in greutate cu nu mai putin de 10 kilograme, depuse in mod special in zona abdomenului. O alternativa pentru cei care nu pot renunta la cartofi este prepararea acestora la cuptor sau la abur, cu diverse mirodenii care sa le dea un gust cât mai placut.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Carne rosie si mezeluri

I n acelasi studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care mananca des carne rosie si alimente procesate, de tipul mezelurilor, se ingrasa, in medie, cu jumatate de kilogram pe an, chiar daca au un stil de viata activ.

De asemenea, carnea rosie este mai greu de digerat si are nevoie de un timp mai indelungat pentru a fi metabolizata, astfel ca este recomandat sa o consumam in prima parte a zilei sau la masa de prânz, nicidecum la ore târzii in noapte.

Alimente congelate

Sub forma de mini-placintele, pizza, nuggets, snitele sau cordon bleu, aceste produse alimentare sunt optiunea multor persoane care nu au foarte mult timp sa gateasca si prefera sa le cumpere pentru ca se prepara rapid si sunt si gustoase.

Nutritionistii spun insa ca sunt pline cu grasimi trans (uleiuri partial hidrogenate), responsabile atât de obezitatea abdominala, cât si de aparitia unor probleme de sanatate mai grave, cum ar fi diabetul, bolile de inima si cele articulare.

Sucuri dietetice

Doar pentru ca au aceasta denumire, nu inseamna ca sunt si sanatoase. Sucurile dietetice nu au calorii, pentru ca nu contin zahar, insa sunt pline cu indulcitori artificiali despre care s-a dovedit ca pot juca un rol important in depunerea kilogramelor.

Totodata, un studiu realizat de Institutul de stiinta Weizmann pe soareci de laborator a scos la iveala ca subiectii care au baut lichide indulcite cu zaharina, aspartam si sucraloza au dezvoltat rezistenta la insulina si intoleranta la glucoza, doi factori cunoscuti pentru rolul lor in procesul de ingrasare.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Alimente care dau energie și nu îngrașă. Ce e ideal să consumi toamna

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Furtuna Ashley lovește România! Bucureștiul și sudul țării, sub amenințarea unui ciclon polar. Temperaturile scad până la 15 grade: ”Vom interveni cu o alertă generală”

Horoscop 1 octombrie 2024. O zodie se bucură de o stabilitate financiară bună

Cine este și câți ani are Murat Divitçioğlu, care joacă rolul Gökhan, tatăl biologic al lui Berk, în serialul Totul pentru familia mea! Iată cum arată celebrul actor în postura de tătic, dincolo de platourile de filmare

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea


Cookies