Te-ai saturat ca cei mici sa manance cornuri dubioase la scoala? Uite cum sa le faci tu, acasa

Te-ai saturat ca cei mici sa manance cornuri dubioase la scoala? Uite cum sa le faci tu, acasa
Te-ai saturat ca cei mici sa manance cornuri dubioase la scoala? Uite cum sa le faci tu, acasa

Daca esti mamica si iti faci griji pentru calitatea cornurilor pe care micutul tau le primeste la scoala, le poti face tu singura acasa dupa reteta unui masterchef.

"Dacă vrei neapărat să mănânce copilă-tu corn la şcoală, apucă-te de un castron măricel, sfarmă-n el 40 grame de drojdie proaspătă, neapărat udată cu 80 de grame de lapte călduţ şi hrănită cu un pumn de făină (60 grame). Amestecă totul bine şi lasă maiaua vre’un sfert de ceas să se distreze. Între timp freacă două ouă mari (120 grame) cu 150 grame de zahăr, coaja rasă de la două lămâi sănătoase, câţiva stropi de miresme (30 de mililitri) şi 8 grame de sare fină.

Când spuma e gata, toarn-o peste maia, completează cu 700 grame de făină şi 280 grame de lapte bătut şi frământă totul până se desprinde de pe castron. Încorporează apoi 150 grame de ulei de floarea soarelui, frământând prin împăturire. Lasă aluatul la dospit juma’ de ceas.

Când cocoiul s-a umflat de râs, ca în poză, împarte-l în 4 bile egale, întinde fiecare bilă într-un cerc subţire cât juma’ de deget de domnişoară (5 milimetri) şi taie-l în opt părţi egale.
Cu palmele şi masa unse cu puţin ulei, ia câte un triunghi, trage-l de vârf, pune-i o lingură de gem de caise la bază şi răsuceşte-l într-un corn. Repetă. Lasă coarnele să se odihnească în tavă vre’un sfert de ceas cât să se încingă cuptorul şi înainte să le bagi la copt unge-le cu puţin ou şi presară sau nu nişte zahăr brun pe deasupra. Coace-le la 170 de grade Celsius, 20-30 de minute sau până sunt rumen-aurii",
a scris Adrian Hadean pe blogul sau.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Ce pensie a primit Irinel Columbeanu, după recalculare: „Legea e bună!”

Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies