Desert cu ciocolata la pahar! Uite reteta unui MasterChef

Desert cu ciocolata la pahar! Uite reteta unui MasterChef
Desert cu ciocolata la pahar! Uite reteta unui MasterChef

Adi Hadean propune o reteta inedita pentru toti cei care au pofta de ceva dulce, dar si special in acelasi timp. Chef-ul a postat pe blogul sau toti pasii catre un desert delicios cu care vei uimi toti invitatii.

"De aceasta data am ales ciocolata si dulce de leche pentru acest desert la pahar care poarta si un nume interesant – verrines – si ofera nenumarate posibilitati de a combina creme, mousse-uri, jeleuri si blaturi. Gasiti dulce de leche in magazinele mari sau il faceti dupa indicatiile de mai jos. Din aceste cantitati obtineti 6-7 pahare.


Pentru crocantul de ciocolata aveti nevoie de: 80g unt rece, 140g faina alba, 20g cacao, 20g zahar pudra, 1 praf de sare.

Puneti toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie si pulsati pâna obtineti un amestec nisipos. intindeti amestecul intr-o tava si coaceti la 180C pentru 10-15 minute.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pentru mousse-ul de dulce de leche aveti nevoie de: 1 conserva lapte condensat indulcit, 200ml frisca lichida, batuta si 2g gelatina (plus 10ml apa rece).



Faceti o gaura mica in centrul partii de sus a conservei de lapte condensat si puneti conserva intr-un vas. Adaugati apa sa acopere 3/4 din conserva si fierbeti pe foc mic pentru 4-5 ore, adaugând apa in vas pe masura ce aceasta se evapora. E gata când vedeti ca laptele condensat care iese prin gaura facuta mai devreme are culoarea caramelului. Pentru a face mousse-ul, lasati dulce de leche sa se raceasca complet.
Hidratati gelatina in apa rece pentru 10 minute apoi topiti-o pe baie de aburi. Amestecati gelatina cu dulce de leche apoi incorporati frisca batuta. Turnati mousse-ul in mod egal in pahare si dati la rece 30 minute. Acoperiti acest mousse cu un strat de crocant de ciocolata.

Pentru mousse-ul de ciocolata aveti nevoie de:
250ml frisca lichida, batuta, 180g ciocolata neagra (60% cacao), topita, 2 galbenusuri, 40g zahar, 25ml apa, 2g gelatina (plus 10ml apa rece), 2 linguri rom.


Hidratati gelatina in 10ml apa rece pentru 10 minute.Amestecati zaharul si apa intr-un vas mic si puneti pe foc. Fierbeti 2-3 minute pâna zaharul se dizolva complet si obtineti un sirop. intre timp incepeti sa mixati galbenusurile, apoi turnati in fir subtire siropul de zahar fierbinte si continuati sa mixati pâna galbenusurile isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.

Topiti gelatina si incorporati-o in crema de galbenusuri, apoi adaugati romul si ciocolata topita.
Lasati amestecul sa se raceasca apoi incorporati frisca batuta. Turnati mousse-ul peste crocantul de ciocolata si dati la rece cateva ore. Decorati dupa preferinta.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Horoscop 27 septembrie 2024. O zodie este destul de agitată astăzi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

EDITORIAL: Orice secundă e prețioasă...

Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies