Andreea Marin ne da reteta de risotto cu ciuperci, caju si parmezan

Andreea Marin ne da reteta de risotto cu ciuperci, caju si parmezan
Andreea Marin ne da reteta de risotto cu ciuperci, caju si parmezan

Andreea Marin pare o gospodina desavarsita si cand are timp petrece chiar si ore in sir in bucatarie.

 

Risotto cu ciuperci, caju si parmezan
Ingrediente:
• orez Arborio, mai bun pentru ca preparatul final este cremos – 150 g- 200 g
• ciuperci Champignon – 4-5 buc mai mari
• ciuperci Hribi – 3 buc
• alune caju – 4 linguri
• unt – 50 g
• ulei de masline – 1 lingura
• cimbru proaspat – 1 crengute
• vin alb demisec – 50 ml
• ceapa verde – 1/2 legatura
• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g- 100 g)
• apa – 1 litru
• chives (un fel de ceapa verde fina, folosita la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)
• sare si piper alb, dupa gust
Mod de preparare:
• spalati orezul in trei ape;
• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4;
• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker impreuna cu untul, uleiul de masline, ceapa verde, cimbrul, apa si putin vin;
• puneti capacul si setati modul de gatire Low si timpul 2 ore;
• prajiti alunele caju;
• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, având grija sa nu spargeti boabele de
orez, si asezonati cu sare si piper alb – completati cu putina apa, daca orezul da semne ca s-ar putea lipi; Eu am adaugat alunele inca de la inceput, ca sa pot pleca de acasa cat timp oala gateste emoticon smile;
• cu 5 minute inainte de incheierea programului adaugati parmezanul ras si amestecati usor; Eu am adaugat la final;
• serviti pe loc pentru a savura textura cremoasa a risotto-ului;
Sursa: Realitatea.net

Risotto cu ciuperci, caju si parmezan

Ingrediente:

• orez Arborio, mai bun pentru ca preparatul final este cremos – 150 g- 200 g
• ciuperci Champignon – 4-5 buc mai mari
• ciuperci Hribi – 3 buc 
• alune caju – 4 linguri
• unt – 50 g
• ulei de masline – 1 lingura
• cimbru proaspat – 1 crengute
• vin alb demisec – 50 ml
• ceapa verde – 1/2 legatura
• parmezan ras – 4 linguri (cca 85 g

- 100 g)
• apa – 1 litru
• chives (un fel de ceapa verde fina, folosita la final pentru decorat) – 10-15 fire tocate (pentru decor)
• sare si piper alb, dupa gust

Mod de preparare:

• spalati orezul in trei ape;

• spalati, curatati si taiati ciupercile in 4;

• introduceti orezul si ciupercile in slow cooker impreuna cu untul, uleiul de masline, ceapa verde, cimbrul, apa si putin vin;

• puneti capacul si setati modul de gatire Low si timpul 2 ore;

prajiti alunele caju;

• cu 15 minute inainte de expirarea programului, adaugati alunele caju, amestecati usor cu o lingura de lemn, având grija sa nu spargeti boabele de orez, si asezonati cu sare si piper alb – completati cu putina apa, daca orezul da semne ca s-ar putea lipi; Eu am adaugat alunele inca de la inceput, ca sa pot pleca de acasa cat timp oala gateste emoticon smile;

• cu 5 minute inainte de incheierea programului adaugati parmezanul ras si amestecati usor; Eu am adaugat la final;

• serviti pe loc pentru a
savura textura cremoasa a risotto-ului;

Sursa: Realitatea.net

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies