Guest post: Culturi sau terase de orez in terase, la Jatiluwih – Bali

Guest post: Culturi sau terase de orez in terase, la Jatiluwih – Bali
Guest post: Culturi sau terase de orez in terase, la Jatiluwih – Bali

In Indonezia, doar 8 obiective sunt incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

Ca sa va faceti o idee despre ce inseamna asta, in Romania, care e de aproape 8 ori mai mica, sunt 7 obiective. Pe de-o parte e trist, pentru ca aceasta stare de fapt reflecta atentia redusa a statului Indonezian fata de patrimoniul cultural si natural de pe teritoriul sau, iar pe de alta parte, daca ajungeti in vacanta in Bali, iata un motiv in plus sa mergeti la culturile sau terasele de orez de la Jatiluwih.
Jatiluwih e un mic sat, din sub-provincia (kabupaten) Tabanan, cam la 45km de Denpasar (o ora si jumatate de mers pe scuter, tinand cont de trafic si starea drumurilor). Fiind asezat la poalele muntelui Batukaru, la o altitudine de 600m, in Jatiluwih e putin mai racoare. Noi am ajuns dimineata pe la ora 8, pentru ca Ioana trebuia sa ajunga la un ritual de purificare balinez.
Urma sa aflam mai tarziu ca la cladirile micute, ca niste posturi de control, de la intrarea in sat, se plateste o taxa. Pe la mijlocul zilei, cand am fost intrebat de sanatate, de catre un fel de paznic, am justificat ca trebuie sa merg dupa sotia mea, la ritualul de purificare.
Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.
Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie.
PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Ca sa va faceti o idee despre ce inseamna asta, in Romania, care e de aproape 8 ori mai mica, sunt 7 obiective.

Pe de-o parte e trist, pentru ca aceasta stare de fapt reflecta atentia redusa a statului Indonezian fata de patrimoniul cultural si natural de pe teritoriul sau, iar pe de alta parte, daca ajungeti in vacanta in Bali, iata un motiv in plus sa mergeti la culturile sau terasele de orez de la Jatiluwih.

Jatiluwih e un mic sat, din sub-provincia (kabupaten) Tabanan, cam la 45km de Denpasar (o ora si jumatate de mers pe scuter, tinand cont de trafic si starea drumurilor).
Fiind asezat la poalele muntelui Batukaru, la o altitudine de 600m, in Jatiluwih e putin mai racoare. Noi am ajuns dimineata pe la ora 8, pentru ca Ioana trebuia sa ajunga la un ritual de purificare balinez. Urma sa aflam mai tarziu ca la cladirile micute, ca niste posturi de control, de la intrarea in sat, se plateste o taxa. Pe la mijlocul zilei, cand am fost intrebat de sanatate, de catre un fel de paznic, am justificat ca trebuie sa merg dupa sotia mea, la ritualul de purificare.


Citeste continuarea pe PlecatiDeparte.ro.

Ioana si Raul sunt doi tineri pasionati de calatorie. PlecatiDeparte.ro reprezinta jurnalul lor de calatorii, in care vei gasi informatii despre diverse destinatii turistice din Romania si de peste hotare, fotografii (fara pretentii artistice, pe care nu le fac cu telefonul), filme scurte (uneori facute cu telefonul pentru ca inca nu sunt siguri ca doresc sa investeasca intr-o camera de filmat), ganduri, impresii si amintiri din locurile pe unde au umblat… si nu se limiteaza doar la calatorii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Horoscop 27 septembrie 2024. O zodie este destul de agitată astăzi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

EDITORIAL: Orice secundă e prețioasă...

Tânără în vârstă de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat de 68 de ani, atacați de un urs, în județul Brașov. Care este starea de sănătate a celor două victime

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies