Noutati revolutionare in tratarea psoriazisului

Noutati revolutionare in tratarea psoriazisului
Noutati revolutionare in tratarea psoriazisului

In ultimii ani a aparut o terapie revolutionara care curata perfect placa de sporiazis, insa pacientii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a beneficia, gratuit, de acest tratament.

Psoriazisul este o boala autoimuna ce apare ca urmare a cresterii exagerate a celulelor si se manifesta prin leziuni ingrosate, rozalii-albicioase la nivelul pielii. Petele au diverse dimensiuni si apar in special la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, membrelor si pe spate, si sunt insotite de mancarime, indeosebi la debutul bolii. In formele usoare, poate fi ameliorat cu unguente, creme si alte tratamente, insa, in cazul formelor mai grave, e nevoie de imunosupresoare si tratamente biologice.

”Psoriazisul este o boala cronica inflamatorie si cu componenta autoimuna recidivanta. Se trateaza in multe feluri in functie de importanta leziunilor de pe corp sau de importanta pe care pacientul o da bolii lui/ de calitatea vietii. Cand leziunile sunt relativ mici, intinse pe arii mici se folosesc tratamente locale :corticoizi topici, gudroane topice, salicilati sau analogi de vitamina D, sau amestecuri din acestea aplicate pe piele.

Cand leziunile sunt mai extinse se poate face terapie cu raze ultraviolete, sau tratamente pe cale orala cu retinoizi sau metotrexat sau calcipotriol”, explica dr. Anca Zbranca Aghinitei, de la Universitatea de Medicina Gr.T. Popa din Iasi, medic la Clinica Roderma.

Cand boala este foarte extinsa sau cand cuprinde si articulatiile si toate aceste tratamente au fost incercate si nu mai sunt eficiente sau au deja efecte secundare se trece la “terapia biologica” inovatia ultimilor doua decenii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

”Aceste medicamente de fapt mai multe molecule (adalimumab, etanercept, ustekinumab, etc, cu efect asemanator) se obtin numai dupa o evaluare extrem de documentata a pacientului, sunt gratuite, platite dintr-un program national, si doar medicii dermatologi pot decide care sunt pacientii care pot beneficia de terapie”, adauga dr.

Anca Zbranca.

Pacientii care nu au asigurare de sanatate si vor sa faca terapia trebuie sa plateasca 1000 de dolari pe luna.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies