Iata minunatele beneficii ale arpagicului! Protejeaza organismul impotriva cancerului, alunga depresia si trateaza Alzheimerul!

Iata minunatele beneficii ale arpagicului! Protejeaza organismul impotriva cancerului, alunga depresia si trateaza Alzheimerul!
Iata minunatele beneficii ale arpagicului! Protejeaza organismul impotriva cancerului, alunga depresia si trateaza Alzheimerul!

O planta aparent banala, ignorata de multe ori de romani, pe care ghicitoarele de etnie roma din tara o foloseau pentru prezicerea viitorului, este unul dintre cei mai puternici luptatori impotriva cancerului.

Cultivat in Europa din Evul Mediu, arpagicul, cea mai mica specie din familia cepei, este cunoscut inca de acum 5000 de ani. Grecii din antichitate il foloseau pentru tratarea starilor de melancolie, iar romanii credeau ca poate trata arsurile solare si durerile in gat si ca are actiune diuretica.

Pe langa calitatile culinare, arpagicul este bogat in vitaminele C, A, B6, C, E si K, magneziu, fier, calciu, seleniu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, proteine, dar si apa, carbohidrati, fibre si grasimi.

Specialistii au descoperit ca detine numeroase intrebuintari curative, care ii dau un loc de cinste in raftul de medicamente, ca remediu natural.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Previne artrita- Studiile stiintifice sugereaza ca vitamina K are un rol important in mentinerea sanatatii oaselor, astfel ca arpagicul, bogat in aceasta vitamina, lupta cu succes in prevenirea artritei.

Trateaza alzheimerul- Tot datorita continutului ridicat de vitamina K, arpagicul este eficient in limitarea daunelor neuronale. Astfel, poate fi folosit fara probleme in tratamentul bolii Alzheimer.

Alunga cancerul- Proprietatile terapeutice ale legumelor din specia Allium in ceea ce priveste prevenirea cancerului, in special a celui de stomac si colorectal, au fost studiate pe larg, cercetatorii banuind ca efectul lor benefic este datorat in parte continutului bogat de organosulfur.

Desi mecanismul exact prin care acesti compusi inhiba cancerul este necunoscut, cert este ca pot preveni cu succes aparitia acestei maladii distrugatoare.

Previne cancerul de prostate- Un studiu care a investigat legatura intre consumul de arpagic si cancerul de prostata a scos la iveala faptul ca barbatii care aveau cel mai mare aport de arpagic au prezentat cel mai scazut risc al aparitiei acestui tip de cancer.

Previne cancerul esofagian si de stomac- Consumul de arpagic ar putea avea o directa legatura cu reducerea riscului aparitiei cancerului esofagian si a celui de stomac, au aratat mai multe cercetari efectuate pe rozatoare.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este actorul care dă viață personajului principal Serhan Soysalan, din noul serial „Inimă rebelă”. Publicul l-a cunoscut deja pe Yurdaer Okur în producția „Secrete de familie”, în care a jucat rolul Procurorului Turgut Ali

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies