Adi Hadean iti propune pe blogul sau o reteta delicioasa de saratele cu branza cu mucegai.
De fiecare data cand incerc, incep cu 550 de grame de faina alba cernuta intr-un bol maricel. Tot acolo mai pun si 400 grame de unt gras taiat cuburi si 100 de grame de branza cu mucegai, impreuna cu 400 grame telemea de capra sarata, grasa, veche si rasa
pe ochiurile mici de la razatoare. Frec ingredientele intre degete pana se fac frimituri dupa care adun totul intr-o bila compacta. Acopar coca cu folie si o las sa doarma la frigider peste noapte sau daca ma grabesc intr-un loc mai caldut vreo patru ore.Intind apoi o foaie dreptunghiulara, groasa de 5 milimetri pe care o tai cu un taietor de pizza in fasii lungi de 15 centrimetri si late de unu. Le ung cu galbenus subtiat cu putina apa si le presar cu ce seminte am la indemana.
Le coc 15-20 de minute la foc iute (190 de grade de-ale lui Celsius).
Sunt bune si fierbinti alaturi de o bere aburita bine sau reci alaturi de mai multe.
Sursa: Adihadean.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro