Verde, proaspata si incredibil de hranitoare, aceasta planta delicioasa atat in salate cat si in mancaruri a ajuns sa fie cultivata pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii.
Fasolea verde, aliment gasit pe toate tarabele odata cu apropierea verii,ofera o multime de beneficii pentru sanatate, in mare parte datorita continutului deloc de neglijat de antioxidanti, fibre, vitamine si minerale.
Saraca in calorii si bogata in vitaminele C, A, B1, B2, B3, B6 si K, mangan, fibre alimentare, acid folic, molibden, magneziu, triptofan, potasiu, fier, fosfor, calciu, proteine, colina, cupru si acizi grasi omega 3, fasolea verde ar trebui sa fie inculsa in alimentatia fiecaruia.
Protejeaza sistemul cardiovascular- Antioxidantii continuti de fasolea verde au efecte benefice asupra sanatatii cardiovasculare. Mai multe studii au demonstrat ca aceasta leguma regleaza nivelul colesterolului in corp, daca este consumata cu tot cu pastaie. De asemenea, grasimile esentiale omega-3 din fasolea verde ajuta si ele la mentinerea sanatatii circulatorii si, implicit, a inimii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ideala in curele de slabire- Datorita numarului mic de calorii, fasolea verde este indicata in curele
Imbunatateste digestia- Fasolea verde, datorita contintului bogat de fibre alimentare, ajuta la tratarea problemelor digestive. Datorita lor, consumul acestei legume previne si tine in frau constipatia, hemoroizii si diverticuloza. In plus, ajuta la mentinerea unui nivel optim de colesterol si zahar in sange.
Mentine un flux sangvin optim- Continutul de potasiu din fasolea verde favorizeaza productia de celule si imbunatateste circulatia sangelui.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro