Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale! Trebuie sa stii asta!

Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale! Trebuie sa stii asta!
Cum sa consumi si sa pastrezi corect ouale! Trebuie sa stii asta!

Oul face parte dintre alimentele de baza, unul dintre cele mai consumate din lume, din mai multe motive. Primul ar fi acela ca oul este o adevarata comoara de nutrienti pentru organism.

 

Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire. Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.
Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului.
Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.
De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat. Încet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.
Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece.
Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.
Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe fundul apei. Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.
Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. Şi obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.
Sursa: OanaCuzino.ro

Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire.

Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.

Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului. Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.

De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat.
Încet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.

Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece. Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.

Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe
fundul apei. Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.

Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. Şi obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.

Sursa: OanaCuzino.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Teodora cedează și izbucnește în plâns din cauza lui Robi! „Nu ți-e rușine puțin?”. Aflați ce i-a făcut concurentul în episodul de duminică, 10 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum s-a petrecut tragedia- stirilekanald.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Anunț pentru pensionarele cu carduri de alimente! Cum vor fi afectate doamnele de noua schimbare?

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini cu fiul Getei Sterp! Sora lui Culiță a vrut să împărtășească asta cu toată lumea. Abia și-a putut stăpâni emoțiile

Durere fără margini în familia lui Elwood Edwards! Omul din spatele vocii „You've got mail” a murit. Cauza decesului

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Alexandra și Dennis au primul sărut, iar Gagea izbucnește în lacrimi! Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” sâmbătă, 9 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum s-a petrecut tragedia


Cookies