O data cu reeditarea „Dictaturii gastronomice” a lui Constantin Bacalbasa, cronicarul Bucurestilor de altadata intra tot mai mult in atentia publicului si ca autor de carti de bucate. In „Dictatura gastronomica”, Bacalbasa, jurnalistul, face si mici, nevinovate trimiteri la situatia politica a vremii... prin denumirile unor retete.
Astfel, va aminti de „regenta”, profitând de faptul ca in marea bucatarie franceza exista o serie de preparate numite „Regence”), de „marele vecin” sovietic („Şalaul sovietic” fiind una dintre aceste retete) sau chiar o va pomeni pe Duduia- respectiv Elena Lupescu, care in acea perioada era metresa regelui Carol al II-lea.
Nu stim inca daca acest fel de preparare a pestelui era pe placul Elenei Lupescu, nici daca denumirea retetei ascunde un omagiu sau o ironie (desi inclinam sa credem ca despre aceasta din urma este vorba). Dar iata reteta.
Citeste mai departe pe ANTENA SATELOR.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro