Refluxul acidului gastric, o boala comuna. Uite ce este si mai ales cum se trateaza!

Refluxul acidului gastric, o boala comuna. Uite ce este si mai ales cum se trateaza!
Refluxul acidului gastric, o boala comuna. Uite ce este si mai ales cum se trateaza!

Refluxul de acid gastric, pe langa faptul ca e dureros, iti poate pune viata in pericol.

Imaginati-va cata durere va poate provoca un simplu reflux de acid din gat sau gura, incat sa ajungeti sa nu mai puteti comunica. Ba mai mult, ultimele studii realizate arata ca un reflux constant poate face sa se dezvolte cancerul.

Acidul reflux, sau refluxul de acid gastric in esofag, este un simptom al bolii de relux gastroesofagian. Este una dintre cele mai comune boli care afecteaza oamenii, fiind mai mult decat o indigestie.

Este o pandemie.

Unii oameni considera ca au o gandire logica atunci cand sustin ca simptomul vine de la o problema legata de consumul de alimente, adica stomacul se umple de o multime de „lucruri gresite”. Dar specialistii spun ca e complet falsa. Alte explicatii includ probleme cu esofagul interior sau cu compozitia de acizi in stomac.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Noua teorie a lui Nick O’Connor pleaca de la afirmatia ca exista un suspect H.

Pylori care traieste in stomac. Este o bacterie, care potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este cauzatoare de cancer. Acesta creaza un mediu ostil in interiorul intestinului, care duce la reactia de reflux acid.

Oamenii care se confrunta cu un simptom legat de: arsuri la stomac, regurgitare de acid gastric, tuse, picurare postnasal, dificultati la inghitire si chiar eroziune excesiva a smaltului dintilor, trebuie sa urmeze cateva sugestii pentru a trata refluxul acid.

Iata cateva:

I. Schimba-ti stilul de viata!
Elimina alimentele care ai observat ca iti declanseaza acid gastric, de exemplu: ciocolata, mancarea picanta, usturoi sau ceapa, alimente prajite sau arse, alimente acide: rosii sau citrice, menta.

Mananca mai putin si ai mese mai frecvente, astfel sistemul digestiv va functiona mai eficient.

Dupa servirea cinei, asteapta cel putin 3 ore pana la culcare.



Scapa de greutatea in plus, ea este cea care pune presiune pe esofag, provocand acidul sa se ridice din nou in sus. Dieta si exercitiile fizice te pot ajuta.
Evita alcoolul si bauturile cofeinizate, mai ales inainte de culcare.

Renunta la fumat. Fumatul interfereaza cu digestia si poate deteriora mucoasa esofagului. Daca nu poti renunta, este bine sa le reduci cat mai mult posibil.

Poarta haine largi si confortabile.
Bretelele stranse comprima organele interne si se poate bloca digestia. Poarta pantaloni si fuste cu bretea elastica. La birou, nu e bine sa te imbraci cu haine care au fermoar si tesaturi grele.

Ridica capul patului, astefel capul sa stea mai sus decat picioarele. Nu este la fel de efecienta doar ridicarea capului cu perne.

Citeste continuarea pe: www.dcews.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies