Uite care sunt primele semne ca ai fost muscat de capusa si ca poti face boala Lyme!

Uite care sunt primele semne ca ai fost muscat de capusa si ca poti face boala Lyme!
Uite care sunt primele semne ca ai fost muscat de capusa si ca poti face boala Lyme!

Boala Lyme este cauzata de o bacterie numita „spirochete” si se transmite prin capuse infectate.

Cu toate acestea, Lyme nu este o boala transmisibila de la o persoana la alta. Ea provoaca afectiuni ale pielii, ale articulatiilor, iar in cazurile mai grave, afecteaza chiar si inima sau sistemul nervos.

Cum o recunoastem- Lyme este numita si “boala cu o mie de fete” pentru ca simptomele acesteia pot fi deseori confundate cu cele ale altor afectiuni, ceea ce o face extrem de greu de depistat.

Medicii spun ca acesta boala se manifesta in trei etape.

Intr-o prima faza Lyme are o manifestare cutanata, cand se pot observa mici inflamatii la nivelul pielii. La cateva zile de la muscatura poate aparea o pata rosie, in jurul locului unde a avut loc muscatura. Ea se poate vedea clar, fiind ca un punct rosu-aprins. Acest tip de iritatie se numeste “eritem migrator”. Apoi, pot aparea alte reactii asemanatoare, insa, chiar daca se pot observa multiple iritatii, nu insemna ca au fost mai multe muscaturi.

De multe ori, manifestarile cutanate sunt insotite de ameteli, spasme musculare sau chiar dureri de cap, confundate deseori cu simptomele unei afectiuni virale. Cu toate acestea, doar trei din patru oameni dezvolta acesta iritatie.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Etapa a doua – apar afectiunile cardiovasculare. Iritatiile trec de la sine, in aproximativ patru saptamani de la muscatura.

Alte simptome pot aparea chiar si la cateva luni de la iritatia initiala. In acest timp insa bacteria s-a instalat in organism si afecteza articulatiile, inima si chiar sistemul nervos.

In cea de-a treia faza pot aparea probleme ale sistemului nervos central. Odata cu dezvoltarea bolii, inima va avea foarte mult de suferit. Pot aparea inflamatii ale organului care determina un ritm cardiac anormal si poate cauza chiar si un infarct.

Odata afectat si sistemul nervos poate aparea paralizia la nivelul fetei, stari de confuzie, o perceptie deformata asupra realitatii, chiar si meningita. De asemenea sunt afectate si articulatiile, care se inflameaza si devin tot mai dureroase. De cele mai multe ori, articulatiile de la nivelul genunchilor sunt primele care cedeaza. Durerile articulare provocate de Lyme sunt, de cele mai multe ori, confundate cu simptomele unei boli cronice.

Cum se poate pune un diagnostic corect De multe ori, acesta boala poate fi descoperita intr-un stadiu incipient, odata cu aparitia iritatiei initiale.

Ulterior, boala poate fi descoperita prin analiza sangelui.
Odata descoperita, afectiunea pe care si medicii o percep ca avand “o mie de fete”, poate fi tratata cu antibiotic.

Tipul tratamentului va fi insa stabilit in functie de stadiul in care a fost descoperita boala.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies