Tratamente bune sau rele pentru piele in sezonul cald! Afla ce este potrivit pentru tine!

Tratamente bune sau rele pentru piele in sezonul cald! Afla ce este potrivit pentru tine!
Tratamente bune sau rele pentru piele in sezonul cald! Afla ce este potrivit pentru tine!

Stii deja ca razele placute ale soarelui vin la pachet si cu niste interdictii certe cu privire la ce creme putem aplica pe ten sau la tratamente cosmetice care sunt totalmente interzise in aceasta perioada.

Citeste cu atentie si exclude-le pe acelea care iti pun pielea in pericol!

Valuri, nisip, cer senin si un cocteil (fara alcool si cu ingrediente exclusiv naturale)! Asa arata momentul perfect al verii ce sta sa inceapa. Insa, perspectiva apropierii anotimpului cald, m-a facut sa ma gandesc nu doar la clipele magice de vacanta, ci si la ingrijirea pielii. Si nu la fotoprotectie si hidratare, ci la ce poti (sau nu) sa pui vara pe tenul tau.

Am aflat cat de important este sa ajutam pielea si din interior prin consumul de antioxidanti (mai ales rosii care contin licopen, antioxidanti care reduc efectele negative ale radiatiilor UV), dar si din exterior cu tratamente faciale cu vitamina C datorita capacitatii acesteia de a limita impactul radicalilor liberi la nivelul pielii, reducand riscul imbatranirii premature. Am facut impreuna si o lista cu anumite tratamente ce trebuie evitate sau facute doar  in anumite conditii.

Peelinguri- “Daca nu ai profitat de peelinguri pe perioada iernii si inceputului de primavara, acum chiar nu este momentul sa faci acest lucru”, spun  medicii dermatologi, explicand ca exista un risc crescut de pigmentare postinterventie, mai ales in cazul peelingului mediu si profund.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Prin urmare, asa zisele proceduri estetice “din pauza de pranz” pot fi urmate cu conditia respectarii cu strictete a recomandarilor de ingrijjire postinterventie.

Peelingurile “foarte superficiale” (cu concentratii reduse de acid glicolic, tricloracetic, acid salicilic, tretinoin) sunt acceptate la inceputul sezonului cald, spun dermatologii, mai ales pe pielea deschisa la culoare (fototip 1 si 2) si daca expunerea la soare este limitata. Tenul inchis (fototip 3-6) are un risc crescut de pigmentare.

Microdermabraziune- “Poti face tratamente de microdermabraziune, avand grija, insa, sa protejezi corect tenul prin aplicarea cremelor de protectie solara care asigura blocarea radiatiilor de tip UVA siUVB.

”Va reamintesc ca microdermabraziunea reduce hiperpigmentarile, leziunile de acnee (mai ales pe cele retentionale: puncte albe, negre) in asociere cu tratamentele recomandate de medic. Atentie si la acestea! “Urmeaza cu strictete sfaturile medicului dermatolog”
, spune medicul dermatolog Ioana Silvia Simian.

Creme fotosensibilizante- “Unele antibiotice administrate sistemic in acnee (de exemplu tetraciclinele) au potential fotosensibilizant”, a continuat medicul lista cu tratamentele nepotrivite in acest sezon.

La fel si cremele care au in compozitie isotretinoin, tretinoin sau tratamentul sistemic cu acesti derivati.

Epilarea definitive- “Indepartarea parului nedorit de pe fata se poate face vara doar prin proceduri clasice. Spune nu tratamentului laser”, a fost mesajul categoric al medicului dermatolog. Dr. Ioana Silvia Simian a recomandat ca dupa epilare, sa aplicam creme calmante si sa protejam zona de impactul radiatiilor solare.

Pe zonele epilate, din cauza iritatiei locale, exista riscul hiperpigmentarii.

Aaa, si pentru ca tot eram interesata de subiect, am aflat ca e liber la injectarile cu fillere sau botox!
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies