Cum previi hipertensiunea cu seminte de in

Cum previi hipertensiunea cu seminte de in
Cum previi hipertensiunea cu seminte de in

Milioane de romani sufera de hipertensiune, mai ales persoane in varsta, si iau pumni de medicamente cu efecte secundare nu tocmai usor de supotat. Este si cazul tau sau al unei persoane apropiate?

Ca de obicei, natura are alt raspuns, fara substante de sinteza sau consecinte neplacute. Afla ce au descoperit cercetatorii unui studiu de mare acuratete, cu o durata de 6 luni.

Minuscule, dar miraculoase

Intr-un studiu recent, semintele de in erau descrise de cercetatorii implicati ca o “aparare miraculoasa impotriva unor maladii grave” (S Akhtar et al.

Flaxseed – a miraculous defense against some critical maladies. Pakistan Journal of Pharmaceutical Science, 2013).

Personal, apreciez mult aceste seminte, insa mi s-a parut cam entuziasta descrierea, cu toate ca sunt cea mai bogata sursa vegetala de Omega 3, sunt bogate in proteine, minerale si luptatori anticancer. Multe studii anterioare le-au dovedit deja eficienta in prevenirea cancerului la san si a diabetului.

Insa dupa ce am vazut un alt studiu dublu orb randomizat, controlat cu placebo – foarte greu de facut daca nu e vorba de medicamente (D Rodriguez-Leyva et al.
Potent Antihypertensive Action of Dietary Flaxseed in Hypertensive Patients. Hypertension. 2013)., mi-am spus ca s-ar putea ca entuziasmul cercetatorilor sa fie justificat.

Consumate zilnic, 30 g de seminte de in scad dramatic tensiunea

La medicamente e simplu, se fac doua pilule la fel, una e placebo, se adminstreaza usor fara ca participantii sa stie ce inghit. Dar cum pacalesti oamenii sa manance zilnic 30 g de seminte de in, timp de 6 luni, fara sa stie? Au creat diferite alimente continand seminte de in sau placebo si chiar au adaugat tarate si melasa pentru a potrivi culoarea
si textura!

Dupa cele 6 luni, grupul placebo era la fel de hipertensiv. Insa celor care au consumat seminte de in, le-a scazut tensiunea sistolica (numarul mare) in medie cu 10 puncte (de la 7 la 15), iar cea diastolica (numarul mare) cu 7 puncte. Cu cat pacientii au pornit de la o valoare mai mare, cu atat tensiunea le-a scazut mai mult. Multe medicamente pentru tensiune nu reusesc aceste performante, insa vin la pachet cu efecte secundare extrem de neplacute!

Daca numerele din tensiune nu-ti spun mai nimic, atunci am o traducere medicala: o asemenea scadere
a tensiunii reduce riscul de atac cerebral cu 46% si cu 29% riscul de boli cardiace.

Prevalenta hipertensiunii creste dramatic odata cu varsta, insa nu este inevitabila. Cei care consuma multe fructe, legume si seminte si tin consumul de sare sub control sunt foarte putin expusi riscului.

Semintele de in cele mai puternice antihipertensive naturale. Amploarea scaderii tensiunii arteriale demonstrata de 30 g de seminte de in in dieta zilnica este comparabila cu multe medicamente, care pot avea efecte secundare grave.
Semintele de in vin, insa la pachet cu proteine, minerale, grasimi sanatoase.

Nu mai astepta pana faci hipertensiune! Amesteca zilnic o lingura plina de seminte de in intr-un iaurt sau presarate peste salata de la cina! Semintele de in e bine sa fie proaspat macinate intr-o rasnita pentru piper pentru ca altfel trec prin intestin nedigerate.


SURSA

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies