Ingrediente Salata De Naut Cu Avocado:
1 cutie de naut gata fiert de la Sun Food
50 de grame cous cous
1 catel de usturoi
1 ceapa rosie mica
2 rosii coapte, dar tari
1 castravete proaspat de marime medie
1 avocado bine copt
50 de ml. ulei de masline extravirgin
2 ardei chilli (ajustati cantitatea conform preferintelor pentru gustul picant)
zeama de la 1 lamaie mare
1 legatura mare de patrunjel
1 legatura de menta
sare si piper dupa gust
Preparare Salata De Naut
1. Zdrobiti usturoiul in mojar, adaugati 1/2 lingurita de sare si frecati pana cand se formeaza o pasta. Adaugati uleiul de masline si amestecati bine. Scurgeti boabele de naut de lichid, puneti-le intr-un castron si adaugati uleiul cu usturoi deasupra. Amestecati si lasati deoparte.
2. Dati in clocot 100 de ml. de apa cu sare. Puneti cous cous-ul intr-un castron, turnati apa clocotita deasupra si acoperiti castronul cu un capac.
3. Adaugati boabele de naut cu uleiul aromat peste cous cous-ul care se va umfla in doar 2-3 minute. Amestecati bine.
4. Adaugati zeama de la 1 lamaie, adaugati apoi si legumele tocate si asezonati cu sare si piper dupa gust. Chiar inainte de servire, se adauga patrunjelul si menta tocate fin.
Salata se serveste imediat, pentru ca legumele si verdeturile si-ar pierde textura crocanta, in contact cu sarea si aciditate din zeama de lamaie, daca s-ar astepta prea mult timp. Uneori, nici nu-ti vine sa crezi ca un lucru atat de simplu poate fi asa de bun! Pofta buna!
Sursa: http://www.retetecalamama.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro