Iata cand, cum si de ce mergem cu copiii la stomatolog!

Iata cand, cum si de ce mergem cu copiii la stomatolog!
Iata cand, cum si de ce mergem cu copiii la stomatolog!

Un studiu realizat de catre Societatea de Stomatologie Estetica din Romania arata ca 83% dintre copiii din tara in varsta de 6 ani au dintii afectati de carii.

Cu toate acestea, frica de stomatolog ii tine pe multi copii departe de cabinetele dentare, iar parintii nu sunt suficient de bine informati in ceea ce priveste scopul vizitelor la stomatolog de la o varsta frageda.

La ce varsta trebuie sa duc copilul la dentist?

„Prima intalnire cu medicul stomatolog trebuie sa aiba loc inca de la varsta de 1 an si sa fie urmata de controale periodice la fiecare 6 luni.

Intervalul poate parea scurt pentru un copil, insa perioada este critica pentru dezvoltarea sanatoasa a danturii si pentru insusirea unor obiceiuri sanatoase. In plus, in acest mod sunt evitate si tratamentele costisitoare ce pot aparea in cazul unei igiene dentare deficitare”, explica Dr. Daniel Borteanu, medic stomatolog.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Inca de la aparitia primilor dinti ai copilului, parintii trebuie sa stabileasca o consultatie la pedodont pentru o examinare, in special daca introduc hrana solida in alimentatia

acestuia. Dintii copilului se vor spala dupa fiecare masa si inainte de culcare cu o periuta speciala, moale.

Care sunt problemele ce pot aparea in dezvoltarea danturii la copil?

In cazul dentitiei de lapte, lipsa spatierilor intre dinti indica o posibila inghesuire a dintilor definitivi, odata ce acestia vor erupe pe arcada. De asemenea, este important ca varful caninilor inferiori sa fie tocit, pentru a permite cresterea maxilarului superior.

In cazul in care abrazarea acestuia nu are loc in mod natural, medicul ortodont poate interveni prin slefuirea selectiva a cuspizilor.

Intre 6 si 12 ani, in cavitatea bucala exista atat dinti de lapte, cat si dinti definitivi. La inceputul acestei perioade se acorda o atentie sporita muscaturii, intrucat probleme precum ocluzia adanca acoperita pot persista si odata cu aparitia dentitiei permanente. Ocluzia adanca presupune faptul ca incisivii superiori ii acopera aproape in totalitate pe cei inferiori, fapt poate duce la ulceratii ale mucoasei palatine si la afectiuni parodontale.

Exista diferite tipuri de ocluzii anormale, fiecare aducand numeroase neplaceri, dar putand fi tratate foarte usor in cazul copiilor.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies