De mii de ani, oamenii prepara apa calda cu cacao, dar putin stiu care sunt cu adevarat proprietatile acestei bauturi.
Cacaoa este o sursă bogată de antioxidanţi, conţine polifenoli, care au proprietatea de a apăra organismuld de viruşi şi infecţii, flavonoide, care se regăsesc în mai multe plante, elemente ce luptă împotriva radicalilor liberi. Cacaoa conţine flavonoide precum epicatechina, catechine şi procyanidins, cele mai combative împotriva infecţiilor sau chiar a ameninţării cancerului.
Cacaoa poate fi consumată pentru a combate două probleme cu care astăzi se confruntă omenirea, cele mai frecvente cauze ale mortalităţii: depresia şi bolile de inimă.
Reţeta minune cu cacao:
INGREDIENTE NECESARE:
– 2 linguri şi jumătate de cacao (fără îndulcitori. Evitaţi să folosiţi cacao cu zahăr, deoarece zahărul creează probleme inimii)
– o cană de apă caldă sau fierbinte
Puneţi puţină apă în cacao şi amestecaţi până se omogenizează, încetul cu încetul. Această licoare veche de mii de ani o puteţi consuma în fiecare dimineaţă, înlocuind cafeaua. La contactul cu apa, cacaoa îşi eliberează imediat cei peste 700 de compuşi antioxidanţi, fiind un medicament-bombă pentru sănătate.
Sursa articol Teotrandafir.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro