Cancerul cea mai pacatoasa boala de piele!

Cancerul cea mai pacatoasa boala de piele!
Cancerul cea mai pacatoasa boala de piele!

Din pacate, cea mai pacatoasa problema pe care o poate declansa soarele este cancerul. Sunt multe tipuri – melanomul este cel mai grav.

Cancerul poate aparea pe alunitele existente, care se modifica. Sau poate aparea pur si simplu. Se recomanda ca alunitele sa fie vazute, luate in evidenta de medic. Exista dermatoscoape. Marimea alunitei nu are o corelatie cu agresivitatea. De multe ori, una mare poate fi mai blanda decit una mica.

Pacientul va afla de la medic ce parametri trebuie sa urmareasca – sa nu-si modifice parametri in doua-trei saptamani, sa se inegreasca pe margine, sa nu i se modifice dimensiunea foarte mult intr-o luna, sa se dubleze.



Probabil ca nu exista om pe pamant care sa nu aiba alunite. Atunci, toti trebuie sa faca un control?

“Primii care trebuie sa ia in serios alunitele sunt cei care au antecendente in familie, cei care au alunite foarte mari. Orice om care are niste alunite. Asa cum se duce o data pe an la medicul de familie, asa ar trebui sa mearga la dermatolog.

Macar odata, iar acesta ii va spune ce si cum: aceasta e o alunita care nu-ti va pune probleme, asta trebuie sa o urmaresti. Sunt personane la tara care au cate 10-15 leziuni canceroase – dar nu neaparat le pun viata in pericol. Lucrurile trebuie diferentiate. Melanomul poate parea ceva micut, neimportant. Exista legenda ca nu trebuie sa umbli pe ele. Nu se umbla pe ele, se pot scoate chirurgical, ca un rasad, de jur imprejur.
Nu e niciun risc daca se scoate asa”
, ne sfatuieste dr. Alin Nicolescu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Oamenii stiu ca trebuie sa se protejeze de soare, cu creme de protectie, cu haine adecvate. Multi insa, nu o fac. Ceea ce nu se prea stie e ca mersul la salonul de bronzat poate fi mai periculos decat sa stai la soare fara sa te protejezi.

„Cel mult o sedinta de bronz artificial pe luna, nu mai mult de 12 sedinte anual!”, ne spune dr. Alexandru Tataru, presedintele Societatii Romane de Dermatologie (SRD).

Ce alte boli pot aparea pe piele

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Pe

langa aceste cancere de piele, pot aparea diferite afectiuni. Reactiile alergice, de la soare, o fotodermatoza. Cine stie ca face reactie alergica la soare poate e bine sa ia un tratament antialergic. Trebuie sa mearga la medic, sa ia tratament la indicatia lui.

Contraindicatii totale

Cine sufera de vitiligo, lupus au contraindicatie totala de a sta la soare.
Alte afectiuni se accentueaza: rozaceea, care apare la femeia adulta, dar poate aparea la orice varsta.
In acest caz, bineinteles, pe langa tratamentul recomandat de medic avem grija si cu protectia solara.

Piscinele ne pot imbolnavi

Mai exista si alte afectiuni care apar vara, ca o consecinta a utilizarii bazinelor, a piscinelor. Pot aparea ciuperci, pete pe spate. Trebuie stiut ca de la soare ciuperca se accentueaza; mai apar ciupercile inchinale, interdigitala, plantara.

Dar cele mai grave sunt cele care apar din cauza expunerii necontrolate la soare.
Inger si demon e soarele pentru noi.

Cosmeticele, prietenele noastre
Unele statistici arata ca doar una din trei femei isi cumpara o crema de fata. Nu mai vorbim de alte crème pentru corp. Trebuie sa-ti tratezi pielea, sa o hidrazeti, sa o mentii curata chiar si atunci cand nu ai probleme.

Agresiunea factorilor externi este din ce in ce mai mare. Poluarea e mare, alimentatia s-a modificat. Nimic nu mai este ca acum 50 de ani sau ca acum 100 de ani. O piele uscata neingrijita se modifica, este o piele imbatranita, se rideaza. Pielea seboreica nu se rideaza, dar poate face acnee.

Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Cine este și câți ani are Rojbin Erden, care joacă rolul Asi, în serialul „Inimă rebelă”, ce va începe din 2 octombrie la Kanal D! Iată care este a două mare pasiune a superbei actrițe, dincolo de platourile de filmare

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies