Iata care sunt combinatiile de medicamente cele mai periculoase! Uite ce sa nu iei niciodata impreuna!

Iata care sunt combinatiile de medicamente cele mai periculoase! Uite ce sa nu iei niciodata impreuna!
Iata care sunt combinatiile de medicamente cele mai periculoase! Uite ce sa nu iei niciodata impreuna!

Medicamentele sunt ca o sabie cu doua taisuri – iti pot face bine sau pot fi periculoase daca sunt luate dupa ureche.

Orice medicament, inclusiv cele prescrise vin cu impreuna cu o reteta si un prospect, unde se stipuleaza ce contraindicatii are, insa, de foarte multe ori, uitam sa mai citim prospectul. Iata ce tipuri de medicamente nu ar trebui sa combini niciodata

Antidepresive si analgezice- Antidepresivele si analgezicele, combinate, cresc riscul de sangerare in stomac si in esofag cu 600%, conform Men’s Journal. Un studiu a aratat ca cele doua pastile luate impreuna cresc riscul de sangerarea gastrointestinala, decat cele doua luate separat.

Cele doua pastile, influenteaza nivelul de serotonina din creier, iar efectele secundare pot fi – starea de agitatie, temperatura ridicata, accelerarea batailor inimii si respiratie ingreunata.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Anticoagulantele si aspirina- Anticoagulantele sunt prescrise pentru pacienti pentru a evita formarea cheagurilor de sange pe artere.

Acestea actioneaza asupra timpului de formare a unui cheag, prelungindu-l. Aspirina este cunoscuta pentru efectul de a diminua durerea, insa are efectul de a subtia sangele. Cand sunt luate impreuna acestea dubleaza riscul de sangerari interne si externe.

Analgezice si medicamente anti-anxietate- Medicamentele pentru anxietate si analgezicele pe baza de morfina, codeina, precum Vicodin, au efect de antidepresive.  Daca sunt luate impreuna cu medicamentele pentru anxietate acestea cresc nivelul de toxicitate din organism, scad bataile inimii si respiratia la nivel alarmant.

Uneori, efectele pot fi letale

Medicamente pentru tuse si antihistaminice- Foarte multe medicamente pentru tuse si antihistaminice contin aceleasi substante active. Luate impreuna inseamna un exces de doza, iar acest lucru poate amplifica efectul sedativ. Acest lucru trebuie cunoscut mai ales de persoanele care conduc sau opereaza pe utilaje.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies