Tiramisu cu crema de capsune si glazura de ciocolata
Ingrediente:
Blat:
– 150 gr tarate de ovaz macinata( se mai poate adauga in functie de consistenta – daca este prea moale)
– 100 gr nuci romanesti hidratate
– 250 gr curmale hidratate si scurse de apa( daca nu e prea dulce, adaugati sirop de agave/miere)
– 50 ml ulei de cocos topit
– 100 ml cafea tare si fara zat (cicoare – inlocuitorul cafelei)
Mod de preparare:
Intr-un robot cu lama S, tarate de ovaz
Crema de cacao si cafea
– 250 ml cafea infuzata, tare si fara zat( cicoare – inlocuitorul cafelei)
– 30 gr tahini
– 50 gr pudra de roscove sau cacao bio
– 2 linguri esenta de rom
– 150 gr sirop de agave/miere
– 50 gr tarate psyllium
– ¼
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Mod de preparare:
Intr-un blender, punem toate ingredientele si le procesam. In timp ce blenderul este in functiune, prin deschizatura de sus, adaugam in ploaie tarata de psyllium. Se adauga repede crema peste blat, pentru ca se va intari.
Crema de vanilie
– 175 gr caju hidratat
– 50 gr ulei de cocos topit
– 100 ml lapte de cocos( cat sa acopere
– 100 gr sirop de agave/miere
– 1/2 baton de vanilie/ 2 linguri extract de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un blender, punem toate ingredientele si le procesam pana obtinem o crema fina si o turnam peste blat si crema de cacao cu cafea. Se tine la congelator 1/2 ora. Intre timp preparam crema de capsune.
Crema de capsune
– 175 gr caju hidratat
– 50 gr ulei de cocos topit
– 100 ml lapte de cocos( cat sa acopere cajul)
– 100 gr sirop
– 1/4 baton de vanilie/1 lingura extract de vanilie
-150-200 gr capsunele proaspete curatate si spalate
Mod de preparare:
Intr-un blender, punem cajul, laptele de cocos, siropul de agave, vanilia si le procesam pana obtinem o crema fina. Adaugam capsunelele, procesam cateva secunde si o turnam peste crema de vanilie. Se tine la congelator minim 6 ore( sau peste noapte).
Glazura de ciocolata:
– 50 gr unt de cacao bio topit
– 3 linguri sirop de agave/miere de albine
– 2 linguri pudra de roscove/ cacao bio
– 3 picaturi ulei esential de portocal
– 1 varf pudra de ghimbir
Mod de preparare:
Intr-un bol adaugati untul topit, cacaua si amestecati cu un tel pana se omogenizeaza (folositi procedura bain-marie).
Sursa: www.doctorulzilei.ro