Consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale este pe locul 3 in topul cauzelor de mortalitate, dupa consumul de droguri si accidentele de circulatie.
Apariatia pe piata produselor alimentare a unei intregi game de aditivi alimentari are influenta asupra starii de sanatate a populatiei. Aditivii, chipurile, imbunatatesc calitatea produselor, dar in realitate nu sunt altceva decat substante chimice deosebit de toxice ori cancerigene, noteaza C. Antonov, autorul cartii ”E-urile periculoase”-o dilema ”E sau NU E”.
Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante articficiale, se afla pe locul al III-lea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
”Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce in organismul uman un bombardament asupra organelor interne, care provoaca distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism), precum si o serie de tumori maligne si beningne”, noteaza autorul C. Antonov.
E-urile toxice si cancerigene
Conform raportului Comisiei Nationale de Oncologie-2000, in Romania cancerul este intr-o crestere alarmanta si se estimeaza ca aceasta afectiune va deveni in scurt timp ”boala mileniului III”, impotriva careia nu exista inca premizele ca se va descoperi un antidot. Deocamdata se banuieste doar ca motivele care-l provoaca sunt poluarea, chimicalele din alimente si stresul.
Sursa: www.doctorulzilei.ro