Liftingul facial la 25 de ani! Afla totul despre aceasta procedura!

Liftingul facial la 25 de ani! Afla totul despre aceasta procedura!
Liftingul facial la 25 de ani! Afla totul despre aceasta procedura!

Atunci cand vorbim despre aspectul fetei, cel mai intalnite probleme pe care le intampina atat femeile cat si barbatii sunt ridurile si pielea lasata.

 

Primele semne ale batranetii apar in general in jurul varstei de 25 de ani, insa pot aparea si mai devreme, in functie de factori precum expunerea la soare, viciile, ingrijirea necorespunzatoare si chiar predispozitia genetica. Pentru a opri timpul in loc, din ce in ce mai multe femei apeleaza la interventiile chirurgicale, menite sa redea chipului un aspect tanar.
„Daca pentru riduri mai exista si varianta injectarilor cu botox, in cazul in care avem de-a face si cu piele lasata, cu migrarea grasimii si schimbari la nivelul sprancenelor, este recomandat liftingul facial.
Prin aceasta interventie practic se intinde si se inlatura surplusul de piele, se reaseaza trasaturile in pozitia initiala, se reface stratul de grasime, iar cand dorim rezultate de lunga durata, este nevoie si de retensionarea muschilor faciali”, explica Dr. Chirurg Estetician Calin Dobos.
Varsta recomandata pentru un lifting facial
Femeile care apeleaza la liftingul facial au de obicei varsta trecuta de 30 de ani, insa exista diferite tipuri de lifting care se pot realiza si la o varsta mai frageda.
Schimbarile de la nivelul central al fetei apar mai devreme decat cele de la nivelul inferior. Astfel, lasarea pometilor e primul semn de trecere a timpului, iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediaza aceasta situatie.
Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu varste mai mari de 35 de ani, ajutand la reducerea aspectului ridurilor adanci si a pielii lasate de la nivelul mandibulei si a gatului, redand fermitatea si aspectul tanar.
In acelasi timp, liftingul frontal reduce sau elimina ridurile adanci din regiunea fruntii, iar liftingul temporal se practica pentru a ridica partea externa a sprancenelor.
Cum se realizeaza liftingul facial
Liftingul centro-facial 3D se realizeaza sub anestezie generala, iar operatia dureaza aproximativ 2-3 ore. Scopul acestei interventii este acela de a ridica obrazul din portiunea mijlocie a fetei si de a-l repozitiona mai sus, prin aplicarea unor fire resorbabile sau a unor mici implante resorbabile cu dinti, care ajuta mentinerea pometilor in noua pozitie.
Acest tip de lifting vizeaza regiunea dintre pleoapa inferioara si coltul gurii.
Liftingul facial inferior este indicat in intinerirea treimii inferioare a fetei, unde apar probleme precum adancirea santurilor in obraji si in jurul gurii, piele cazuta in exces la nivelul obrajilor, liniei mandibulei si gatului. In cazul in care incizia se realizeaza doar in jurul urechii, interventia este una de minilifting, in timp ce o incizie prelungita pe linia parului si spre ceafa se realizeaza in cazul unui lifting complet.
Pielea si muschii superficiali ai mimicii se ridica, se ascensioneaza si se fixeaza, iar excesul de piele este indepartat.
In cazul liftingului frontal se realizeaza o incizie care se intinde intre urechi, prin pielea paroasa a capului. Prin operatie se elimina pielea in exces, iar functia si activitatea muschilor frontali este intrerupta. Tesuturile se fixeaza apoi in noua pozitie, interventia durand una sau doua ore.
Pentru ridicarea sprancenelor se realizeaza liftingul temporal, ale carui incizii se fac in zona parului.
Cat dureaza recuperarea
Dupa interventii se aplica bandaje sau o masca faciala care au rolul de a facilita vindecarea si de a asigura confort si suport in perioada postoperatorie. Durerile sunt absente, eventual minime si cedeaza cu ajutorul calmantelor obisnuite, insa, ca in cazul oricarei operatii chirurgicale, pot aparea umflaturi si vanatai.
In cazul in care au fost aplicate tuburi de drenaj, acestea se indeparteaza la o zi-doua dupa operatie, in timp ce firele se scot la 7-10 zile. Sunt de evitat exercitiile fizice pentru doua-trei saptamani.
Rezultatele interventiei devin evidente in trei saptamani, rezultatul final urmand sa se vada in urmatoarele 5-6 luni. Liftingul facial nu poate opri procesul de imbatranire, insa reduce semnificativ aspectul pielii lasate si reda aspectul tineresc in anii ce vor urma.

Primele semne ale batranetii apar in general in jurul varstei de 25 de ani, insa pot aparea si mai devreme, in functie de factori precum expunerea la soare, viciile, ingrijirea necorespunzatoare si chiar predispozitia genetica. Pentru a opri timpul in loc, din ce in ce mai multe femei apeleaza la interventiile chirurgicale, menite sa redea chipului un aspect tanar.

„Daca pentru riduri mai exista si varianta injectarilor cu botox, in cazul in care avem de-a face si cu piele lasata, cu migrarea grasimii si schimbari la nivelul sprancenelor, este recomandat liftingul facial. Prin aceasta interventie practic se intinde si se inlatura surplusul de piele, se reaseaza trasaturile in pozitia initiala, se reface stratul de grasime, iar cand dorim rezultate de lunga durata, este nevoie si de retensionarea muschilor faciali”, explica Dr. Chirurg Estetician Calin Dobos.

Varsta recomandata pentru un lifting facial

Femeile care apeleaza la liftingul facial au de obicei varsta trecuta de 30 de ani, insa exista diferite tipuri de lifting care se pot realiza si la o varsta mai frageda. Schimbarile de la nivelul central al fetei apar mai devreme decat cele de la nivelul inferior. Astfel, lasarea pometilor e primul semn de trecere a timpului, iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediaza aceasta situatie.

Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu varste mai mari de 35 de ani, ajutand la reducerea aspectului ridurilor adanci si a pielii lasate de la nivelul mandibulei si a gatului, redand fermitatea si aspectul tanar. In acelasi timp, liftingul frontal reduce sau elimina ridurile adanci din regiunea fruntii, iar liftingul temporal se practica pentru a ridica partea externa a sprancenelor.

Cum se realizeaza liftingul facial

Liftingul centro-facial 3D se realizeaza sub anestezie generala, iar operatia dureaza aproximativ 2-3 ore. Scopul acestei interventii este acela de a ridica obrazul din portiunea mijlocie a fetei si de a-l repozitiona mai sus, prin aplicarea unor fire resorbabile sau a unor mici implante resorbabile cu dinti, care ajuta mentinerea pometilor in noua pozitie. Acest tip de lifting vizeaza regiunea dintre pleoapa inferioara si coltul gurii.

Liftingul facial inferior este indicat in intinerirea treimii inferioare a fetei, unde apar probleme precum adancirea santurilor in obraji si in jurul gurii, piele cazuta in exces la nivelul obrajilor, liniei mandibulei si gatului. In cazul in care incizia se realizeaza doar in jurul urechii, interventia este una de minilifting, in timp ce o incizie prelungita pe linia parului si spre ceafa se realizeaza in cazul unui lifting complet. Pielea si muschii superficiali ai mimicii se ridica, se ascensioneaza si se fixeaza, iar excesul de piele este indepartat.

In cazul liftingului frontal se realizeaza o incizie care se intinde intre urechi, prin pielea paroasa a capului. Prin operatie se elimina pielea in exces, iar functia si activitatea muschilor frontali este intrerupta. Tesuturile se fixeaza apoi in noua pozitie, interventia durand una sau doua ore. Pentru ridicarea sprancenelor se realizeaza liftingul temporal, ale carui incizii se fac in zona parului.

Cat dureaza recuperarea

Dupa interventii se aplica bandaje sau o masca faciala care au rolul de a facilita vindecarea si de a asigura confort si suport in perioada postoperatorie. Durerile sunt absente, eventual minime si cedeaza cu ajutorul calmantelor obisnuite, insa, ca in cazul oricarei operatii chirurgicale, pot aparea umflaturi si vanatai. In cazul in care au fost aplicate tuburi de drenaj, acestea se indeparteaza la o zi-doua dupa operatie, in timp ce firele se scot la 7-10 zile. Sunt de evitat exercitiile fizice pentru doua-trei saptamani.

Rezultatele interventiei devin evidente in trei saptamani, rezultatul final urmand sa se vada in urmatoarele 5-6 luni. Liftingul facial nu poate opri procesul de imbatranire, insa reduce semnificativ aspectul pielii lasate si reda aspectul tineresc in anii ce vor urma.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies