Pentru ca e vara si pentru ca iti doresti sa ai un corp perfect, incerci in fiecare luna o dieta diferita, te infometezi, ridici greutati la sala sau mergi la fel de fel de “impachetari-minune”.
Si totusi, kilogramele in plus par sa se incapataneze sa nu dispara!
Poate ca in filme e greu sa-i distingi imediat pe baietii buni de cei rai, dar in frigider poate fi mai simplu, atata timp cat stii ce cauti.
Baietii buni- Mananca alimente cu grasimi, fibre sanatoase (acizi Omega-3 monosaturati cu DHA si unii acizi polinesaturati, cum ar fi uleiul de masline), carbohidrati din cereale integrale 100%, peste, alune si nuci bogate in proteine, fructe si legume.
De asemenea, e bine sa consumi si grasimi sanatoase in cantitate mica (de exemplu un pumn de nuci sau alune) cu 30 de minute inainte de masa pentru a-i permite semnalului de satietate sa ajunga din stomac la creier, ceea ce te ajuta astfel sa nu mananci mai mult decat trebuie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Bea multa apa, cu acelasi scop. Indiferent de regimul alimentar pe care il alegi, apa te ajuta sa piezi in greutate.
Infractorii- Evita cele trei tipuri de alimente care contribuie la imbatranirea organismului: grasimile trans, grasimile saturate si zaharurile simple.
Da-i organismului calciu- Stii deja ca pentru oase e bun calciul, dar tot mai multe studii au dovedit ca exista o legatura intre calciu si pierderea in greutate. Se pare ca 1 000 de miligrame de calciu pe zi te ajuta sa reduci aportul de grasime si sa cresti metabolismul grasimii – o lovitura dubla data kilogramelor in plus.
Iti poti lua aportul de calciu (care se absoarbe mai bine din zerul de lapte decat din branza care se alege cand se scurge zerul) din produse lactate semidegresate sau din suplimente alimentare. Nu exclude din alimentatia ta alte surse de calciu mai putin cunoscute, cum ar fi spanacul, sardinele, fasolea, semintele de susan sau portocalele.Satura-te! - Iata un fapt medical: cu cat iti este mai foame, cu atat e mai mare posibilitatea sa mananci tot ce-ti iese in cale si sa rontai orice bomboane, chipsuri sau frigarui de porc care-ti sunt la indemana si cu cat te indopi mai tare, cu atat creste riscul ca forma corpului tau sa se schimbe si kilogramele sa creasca.
De aceea, una dintre datoriile tale in calitate de persoana care mananca sanatos este sa consumi alimente care raspund nevoilor tale nutritionale, fara sa provoace oscilatii mari ale nivelului de zahar din sange sau sa dezechilibreze nivelul hormonilor
Pacaleste-te singura- Adevarul este ca atunci cand vine vorba de mancare nu prea ne ascultam stomacul. Ne ascultam mai degraba ochii. In mod ideal, daca mananci asa cum trebuie vei putea sa te opresti din mancat daca mesteci fara graba, consumi o portie mica de grasimi sanatoase inainte de masa si iti asculti stomacul atunci cand acesta iti spune
Afla mai multe pe: www.csid.ro