Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!

Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!
Carpaccio - mancarea cu nume de pictor! Uite cum sa prepari o reteta sanatoasa!

Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune cum sa prepari o reteta sanatoasa de carpaccio.

 

"Vara e anotimpul salatelor si al preparatelor crude, negatite, asa ca nu poate fi un moment mai bun pentru un aperitiv cu rezonanta italiana.
In Venetia anilor 50 proprietarul unui restaurant inventeaza un fel de a servi carnea cruda de vita, altul decat biftecul tartar: taiata in felii extrem de subtiri, pusa pe un pat de salata verde (rucola in general), stropita cu ulei de masline si otet balsamic si presarata cu fulgi de parmezan.
Usor, rapid si extrem de sanatos, carpaccio devine un clasic al restaurantelor din intreaga lume.
Culoarea rosu intens a carnii crude ii determina si numele, dupa Vittore Carpaccio, un pictor al vremii faimos pentru tonurile de rosu si grena din panzele sale. Si daca initial carpaccio insemna un preparat cu carne si salata, azi ingredientele s-au diversificat existand carpaccio de peste, de legume sau de fructe.
Principiul ramane acelasi: felii subtiri de ton, somon, peste spada, dorada sau orice peste proaspat; felii subtiri de sfecla, telina, fenicul, gulie, morcov etc; felii din orice fel de fructe. Plus ulei, otet si parmezan la cele sarate si sirop, caramel, reductie de fructe la cele dulci. Rezultatul: o farfurie plina de culoare si abundand de nutrienti, dietetica, echilibrata si servita ca aperitiv sau fel unic la masa.
Ce bine ca in Italia anilor 50 un medic a recomandat carnea cruda pentru o pacienta anemica, un bucatar a gasit solutia practica si semnatura a pus-o un pictor: Carpaccio, o capodopera culinara", scrie Mihaela Blic pe pagina de Facebook.

"Vara e anotimpul salatelor si al preparatelor crude, negatite, asa ca nu poate fi un moment mai bun pentru un aperitiv cu rezonanta italiana.In Venetia anilor 50 proprietarul unui restaurant inventeaza un fel de a servi carnea cruda de vita, altul decat biftecul tartar: taiata in felii extrem de subtiri, pusa pe un pat de salata verde (rucola in

general), stropita cu ulei de masline si otet balsamic si presarata cu fulgi de parmezan. Usor, rapid si extrem de sanatos, carpaccio devine un clasic al restaurantelor din intreaga lume. 

Culoarea rosu intens a carnii crude ii determina si numele, dupa Vittore Carpaccio, un pictor al vremii faimos pentru tonurile de rosu si grena din panzele sale. Si daca initial carpaccio insemna un preparat cu carne si salata, azi ingredientele s-au diversificat existand carpaccio de peste, de legume sau de fructe. 


Principiul ramane acelasi: felii subtiri de ton, somon, peste spada, dorada sau orice peste proaspat; felii subtiri de sfecla, telina, fenicul, gulie, morcov etc; felii din orice fel de fructe. Plus ulei, otet si parmezan la cele sarate si sirop, caramel, reductie de fructe la cele dulci. Rezultatul: o farfurie plina de culoare si abundand de nutrienti, dietetica, echilibrata si servita ca aperitiv sau fel unic la masa.
Ce bine ca in Italia anilor 50 un medic a recomandat carnea cruda pentru o pacienta anemica, un bucatar a gasit solutia practica si semnatura a pus-o un pictor: Carpaccio, o capodopera culinara", scrie Mihaela Blic pe pagina de Facebook.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies