Arsurile solare. 7 recomandari pentru prevenţie şi 4 sfaturi ca sa te tratezi

Arsurile solare. 7 recomandari pentru prevenţie şi 4 sfaturi ca sa te tratezi
Arsurile solare. 7 recomandari pentru prevenţie şi 4 sfaturi ca sa te tratezi

Soarele precipita apariţia cancerului de piele, prin urmare nu amâna vizita la medicul specialist daca observi modificari ale unor aluniţe(de culoare, dimensiune, volum etc) sau daca petele pigmentare devin suparatoare. Dar nu e totul atât de grav!

 

Arsurile solare sau mai bine spus modificarile pe care acestea le provoaca nu trec niciodata, ci se cumuleaza cu fiecare noua expunere neatenta. Medicii dermatologii avertizeaza ca, statul la plaja neprotejat arde pielea destul de repede, chiar si la orele dimineţii. Inclusiv condusul masinii prin oras permite arsura pe antebraţul ţinut, de obicei pe geam. Cremele fotoprotectoare nu trebuie sa-ţi lipseasca din geanta, mai ales daca ai o piele sensibila.
De obicei nasul si decolteul sunt mai expuse soarelui si astfel sunt primele zone vizate de razele solare.
Simptomele arsurilor solare apar la câteva ore dupa expunerea solara si includ: inrosirea pielii, durere locala, apariţia flictenelor (basicuţe cu lichid), dureri de cap, stari de oboseala si chiar febra. Desi usor de vindecat, pielea va suporta efectele arsurilor solare mult timp.
Bronzul nu este totuna cu arsura solara.
Bronzul dispare, in schimb arsura apare, ramâne si se acumuleaza. In mod obisnuit dupa 15-20 de ani se manifesta evident ca fotoimbatrânire, insa transformarile canceroase se pot ivi oricând. Iata câteva recomandari de care sa ţii seama.
Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.

Arsurile solare sau mai bine spus modificarile pe care acestea le provoaca nu trec niciodata, ci se cumuleaza cu fiecare noua expunere neatenta.

Medicii dermatologii avertizeaza ca, statul la plaja neprotejat arde pielea destul de repede, chiar si la orele dimineţii. Inclusiv condusul masinii prin oras permite arsura pe antebraţul ţinut, de obicei pe geam. Cremele fotoprotectoare nu trebuie sa-ţi lipseasca din geanta, mai ales daca ai o piele sensibila. De obicei nasul si decolteul sunt mai expuse soarelui si astfel sunt primele zone vizate de razele solare. 

Simptomele arsurilor solare apar la câteva ore dupa expunerea solara si includ: inrosirea pielii, durere locala, apariţia flictenelor (basicuţe cu lichid), dureri de cap, stari de oboseala si chiar febra.
Desi usor de vindecat, pielea va suporta efectele arsurilor solare mult timp.

Bronzul nu este totuna cu arsura solara. Bronzul dispare, in schimb arsura apare, ramâne si se acumuleaza. In mod obisnuit dupa 15-20 de ani se manifesta evident ca fotoimbatrânire, insa transformarile canceroase se pot ivi oricând. Iata câteva recomandari de care sa ţii seama.

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Care este secretul folosit de mamaia Lenuța pentru dulceața de gutui? "Am cules gutuile din copac, că acum e toamnă, s-au copt!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies