Iata ce trebuie sa faci in fiecare dupa-amiaza ca sa te feresti de Alzheimer, depresie si cancer!

Iata ce trebuie sa faci in fiecare dupa-amiaza ca sa te feresti de Alzheimer, depresie si cancer!
Iata ce trebuie sa faci in fiecare dupa-amiaza ca sa te feresti de Alzheimer, depresie si cancer!

Privarea de somn este asociata cu multe afectiuni, printre care se numara Alzheimer, depresia, problemele de memorie si chiar anumite forme de cancer.

Cu toata ca o ora de somn in mijlocul zilei nu poate compensa absenta odihnei din timpul noptii, oamenii de stiinta sustin ca acesta poate face minuni.

In studiile anterioare, cercetatorii au aratat ca somnul de pranz poate intari sistemul imunitar si functiile cognitive.

Un nou studiu realizat de specialistii de la Universitatea din Michigan a stabilit o legatura intre pauzele de somn din timpul orelor de munca si un control emotional imbunatatit.

Lipsa somnului a fost asociata cu raspunsuri impulsive la obstacole frustrante, precum si scaderi ale inteligentei emotionale si a nivelului de gandire constructiva. Simplu spus, pe masura ce stam treji o perioada mai lunga de timp, pe atat suntem mai predispusi sa nu ne putem stapani raspunsurile emotionale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cercetatorii din Michigan au descoperit ca orele de somn din mijlocul zilei ne cresc toleranta la frustrare si ne reduc pornirile impulsive.

Specialistii i-au rugat pe participantii la studiu sa execute diferite exercitii comportamentale pe un computer, dar si sa raspunda la intrebari legate de starea lor de spirit, de somnolenta si de impulsivitate. Apoi, o parte dintre participanti au urmarit un documentar de 60 de minute despre natura, iar altii au dormit timp de o ora. Dupa, ei au repetat sarcinile.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele care nu au dormit au fost mai predispuse sa nu reziste la frustrarea creata de sarcini ce nu pot fi rezolvate.

De asemenea, ai avut porniri impulsive.

Grupul care a dormit a fost mai predispus sa reziste la exercitiile frustrante fara a se enerva.

”Aceste rezultate sugereaza ca somnul de pranz ar putea fi o strategie eficienta pentru a contracara consecintele emotiilor negative, cum ar fi impulsivitatea si incapacitatea de a face fata frustrarii”, spun autorii studiului.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies