Moduri eficiente pentru tratarea arsurilor solare

Moduri eficiente pentru tratarea arsurilor solare
Moduri eficiente pentru tratarea arsurilor solare

Zilele de vara sunt petrecute relaxandu-te pe plaja, la piscina sau in natura, la picnic. In toate momentele in care stai afara, se pare ca oricata grija ai acorda pielii, tot capeti o arsura solara. Chiar daca aplici cu atentie crema de protectie solara, chiar daca te adapostesti la umbra, tot se poate intampla ocazional sa suferi de o arsura solara.

Este dureros, pielea este rosie, iritata, te poate manca, apoi se cojeste, o senzatie foarte neplacuta. Exista metode de a trata eficient arsurile solare, iata cateva sfaturi pentru a calma pielea in urma expunerii indelungate la soare.

Aplica un gel, o masca racoritoare

Principalul scop pe care trebuie sa-l urmaresti este sa reduci durerea cauzata de arsurile solare si sa elimini caldura de la nivelul epidermei.

Foloseste o masca pe baza de gel pentru a reduce temperatura si pentru a rehidrata celulele pielii.

Pentru a-i creste beneficiile, lasa masca la rece, in frigider, pentru cel putin 30 de minute inainte de a o aplica. Daca nu ai deja o crema sau o masca speciala, poti utiliza un gel de aloe vera.

Desi aceasta planta are proprietati vindecatoare, este bine de stiut ca produsele aparent naturale din farmacii contin ingrediente sintetice, parfumuri, ce pot irita si mai mult pielea sensibila.
Verifica intotdeauna ce anume contine acel produs, inainte de a-l folosi.

Masca racoritoare se lasa sa actioneze timp de 15 minute, iar ritualul se repeta la fiecare trei ore, pentru a avea efect.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Afla mai multe aici!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies