Daca iti place mancarea turceasca, reteta asta este potrivita pentru un mic dejun sau un pranz satios.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
2 cepe, feliate
1 ardei gras roşu sau verde, tăiat pe jumătate, curăţat de cotor şi feliat
1-2 ardei iuţi, fără seminţe şi feliaţi
400g de roşii
1-2 linguriţe de zahăr
4 ouă
1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
6 linguri de iaurt gras
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
Mod de preparare
1.
2. Cu ajutorul unei linguri de lemn, se formează patru adâncituri în amestecul de roşii. În fiecare din aceste adâncituri se pune câte un ou. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă pe foc mic până când ouăle se încheagă complet.
3. Se amestecă bine iaurtul cu usturoiul şi se asezonează. Menemen se serveşte cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra şi cu iaurtul aromat cu usturoi.
4. V.N. per porţie: 222 kilocalorii, 12g proteine, 15g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 15g carbohidraţi, 3g fibre, 9g zahăr, 0,39g sare
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: goodfood.ro