Reteta zilei de miercuri. Drob de vinete cu peste

Reteta zilei de miercuri. Drob de vinete cu peste
Reteta zilei de miercuri. Drob de vinete cu peste

Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului".

 

Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decat in bucatele ei, parca nu se imprietenesc.
E celebra reteta ei de pere de carne de vitel, cu sos de rosii si zahar caramelizat. O minunatie, va asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigura ca imi dau dreptate!) Deunazi, Cornelia mi-a dat un telefon sa-mi aminteasca o alta mancare deosebita din agenda ei de bucatarie.
Este vorba despre drobul de vinete cu peste, despre care eu, sincer va spun, nu am mai auzit pana in ziua in care l-am gustat la masa ei.
Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de doua vinete de marime potrivita, patru cepe, un cartof mai maricel, 150 g de file de peste (salau, stiuca sau crap) dezosat, patru oua, 120 g de faina, o lingura cu pesmet, 80 g de unt, o legatura de patrunjel verde, o legatura de marar, sare si piper, dupa gustul fiecaruia.
Află cum se prepară de pe ANTENA SATELOR.

Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori, prin ingredientele care, altundeva decat in bucatele ei, parca nu se imprietenesc.

E celebra reteta ei de pere de carne de vitel, cu sos de rosii si zahar caramelizat. O minunatie, va asigur! (Iar cei care deja le-au preparat sunt sigura ca imi dau dreptate!) Deunazi, Cornelia mi-a dat un telefon sa-mi aminteasca o alta mancare deosebita din agenda ei de bucatarie.

Este vorba despre drobul de vinete cu peste, despre care eu, sincer va spun, nu am mai auzit pana in ziua in care l-am gustat la masa ei.

Pentru prepararea lui ar cam fi nevoie de doua vinete de marime potrivita, patru cepe, un cartof mai maricel, 150 g de file de peste (salau, stiuca sau crap) dezosat, patru oua, 120 g de faina, o lingura cu pesmet, 80 g de unt, o legatura de patrunjel verde, o legatura de marar, sare si piper, dupa gustul fiecaruia.


Afla cum se prepară de pe ANTENA SATELOR.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies