Adictiile se pot trata! Vezi care sunt centrele si ce servicii ofera!

Adictiile se pot trata! Vezi care sunt centrele si ce servicii ofera!
Adictiile se pot trata! Vezi care sunt centrele si ce servicii ofera!

ALIAT (Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor) este un ONG care ofera servicii de economie sociala, mai precis, servicii de tratament pentru persoanele dependente de alcool si substante care au nevoie de ajutor.

Orice persoana trebuie sa stie ca adictiile se pot trata si ca au sansa la o viata normala dupa.

Prin proiectul cu finantare europeana “Intreprinderi sociale pentru servicii integrate in domeniul dependentelor de substante”, acestia au pus bazele a doua structuri de economie sociala deschise in zona Bucuresti-Ilfov. Este vorba despre o clinica in Bucuresti si un centru rezidentiat in Ilfov, localitatea Rudeni.

Clinica – model de terapie integrativa
Clinica deschisa in Bucuresti va functiona dupa un model de terapie integrata prin intermediul unui pachet de servicii de asistenta sociala, consiliere psihologica si psihiatrica,

asistenta medicala, in regim ambulatoriu, cu o echipa multidisciplinara de specialisti.

Pe langa clinica deschisa in Bucuresti exista: 1 clinica Constanta, 1 clinica in comuna Cristian, judetul Brasov, 1 clinica in municipiul Suceava si 1 centru rezidential in Pojorata.

Clinicile au ca scop reintegrarea pe piata muncii a fostilor dependenti, cresterea locurilor de munca pentru persoanele de etnie roma, pentru persoanele cu dizabilitati, dar si pentru grupurile vulnerabile expuse riscului de excluziune sociala

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

“Ne-am

propus sa ajutam toate persoanele care sufera de adictii, indiferent de tipul acestora sau gravitatea lor!” este unul dintre principiile ALIAT.

Centrul rezidential – o altfel de abordare
Centreul rezidential aflat in localitatea Rudeni este departe de forfota lumii si reprezinta un loc linistit, unde, persoanele dependente, sunt introduse intr-un program intensiv e 1-2 saptamani, timp in care pot reflecta la propria persoana. Tratementul se adreseaza persoanelor care nu sunt in sevraj si nu reprezinta un tratament medicamentos.

“Este un tip de interventie care se desfasoara pe o perioada determinata, de 1 – 2 saptamani, la distanta de domiciliul pacientilor. Acestia vor urma tratament in aceasta perioada in locatia centrului Rezidentei.” este de parere Ilie Bondoc, manager ALIAT

Rezidenta va oferi o interventie psihologica concentrata, ajustata specific pe nevoile persoanei cu dependenta de substante, care va permite pacientului sa se rupa, pentru o perioada scurta de timp, de mediul periculos.

REZIDENTA este accesibila pacientilor care sunt deja inclusi intr-unul din programele de tratament ambulator oferite in Clinicile-ALIAT sau in alte clinici si institutii de sanatate mintala. Este ideala ca etapa terapeutic si persoanelor care termina procesul de detoxifiere.

Nu este un tratament minune! Dependentele sunt probleme complexe de sanatate mintala care necesita diferite tipuri de interventie. O REZIDENTA este o interventie care face parte dintr-un pachet de tratamente formulate si agreate cu pacientul.

Este un adaos la un tratament deja instituit pentru cei care au nevoie de interventii mai intensive.

O zi obisnuita dintr-o REZIDENTA poate arata astfel:
07.00 Trezirea
08.00 – 09.00 Mic dejun
09.30 – 11.30 Terapie de grup tip Prevenirea Recaderilor
12.00 – 13.00 Timp pentru sine, sedinte individuale, scriere in jurnalul de REZIDENTA
13.30 – 14.30 Pranz
14.30

– 16.30 Timp pentru sine, sedinte individuale, scriere in jurnalul de REZIDENTA
17.00 – 19.00 Terapie de grup de Dezvoltare Personala
19.00 – 21.00 Timp pentru sine, scriere in jurnalul de REZIDENTA
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies