Iata cum poti sa scapi de ridurile din jurul ochilor!

Iata cum poti sa scapi de ridurile din jurul ochilor!
Iata cum poti sa scapi de ridurile din jurul ochilor!

Trecerea timpului, stresul vietii cotidiene, oboseala si obiceiurile zilnice daunatoare cum ar fi fumatul, alimentatia necorespunzatoare sau deshidratarea isi pun amprenta asupra aspectului fetei si grabesc instalarea ridurilor.

Zonele cele mai afectate de riduri de obicei sunt reprezentate de frunte, ochi, intre sprancene sau lateralul ochilor (asa zisa „laba gastii”).

In general, cea mai accesibila metoda de ingrijire este respectarea pe cat posibil a unui stil de viata echilibrat si preventiv: hidratarea cu creme emoliente, somn suficient, folosirea de produse de protectie solara, hrana echilibrata etc. Dar pot interveni si factori care nu sunt in controlul nostru direct, cum ar fi specificul genetic, anumite boli autoimune sau traumele emotionale, care isi pun amprenta inclusiv asupra chipului.



Daca totusi ridurile s-au instalat si sunt suparatoare si poate interventiile chirurgicale nu va sunt tocmai accesibile, aveti la dispozitie cateva metode mai simple de corectie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Doctorul Adrian Reboşapcă, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica, ne vorbeste despre injectarile cu substante care relaxeaza musculatura.

Sunt proceduri nechirurgicale mai accesibile, recomandate, de regula, inaintea liftingului chirurgical.

Injectiile cu toxina botulinica sunt o solutie foarte eficienta pentru ridurile de mimica exagerate.

In mod normal, contractia musculaturii de expresie (incruntare, mirare, zambet) provoaca aparitia pliurilor respective la nivelul fruntii, intre sprancene sau la “coltul” ochilor. Aceste pliuri ar trebui sa dispara daca fata este relaxata. In timp, din cauza stresului sau a starilor de concentrare prelungita, contractura musculara persista si in stare de repaus, chiar daca dorim sa ne relaxam.
Ridurile devin mai numeroase si mai adanci.

Acesta este un moment bun pentru utilizarea produselor ce contin toxina botulinica. Efectul dorit este relaxarea musculara si disparitia sau atenuarea semnificativa a ridurilor.

Pretul unei unitati de injectare este de 20 de euro, iar numarul de injectari variaza intre 4 si 20, in functie de gradul de afectare. Fiecare pacient trebuie evaluat individual si stabilita o schema de tratament potrivita specificului sau.


Atentie, chiar si aceste interventii simple trebuie facute cu masura, nu prea des si fara a injecta prea multa substanta, pentru a nu modifica fizionomia chipului.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies