De ce este bine sa mananci dovlecei cruzi! Sigur nu stiai asta!

De ce este bine sa mananci dovlecei cruzi! Sigur nu stiai asta!
De ce este bine sa mananci dovlecei cruzi! Sigur nu stiai asta!

Dovleceii contin circa 95% apa, iar pulpa si coaja lor sunt bogate mari cantitati de vitamine A si B9, precum si magneziu, fosfor, potasiu si fibre alimentare.

 

Pot fi consumati cat sunt tineri, atat la gatit, cat si in scop terapeutic, caz in care e ideal sa fie folositi in stare cruda.
Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte dintre principiile active. Raman insa fosforul, magneziul, potasiul si fibrele alimentare. In aceasta forma (gatiti) sunt recomandati cardiacilor si hipertensivilor, dar si persoanelor supraponderale, care e indicat sa ii prepare sub forma de supa, spre exemplu.
In schimb, daca sunt consumati in stare cruda – in salate de vara, alaturi de rosii, ardei sau castraveti, doza zilnica fiind de 200 g – au mai multe beneficii asupra organismului.
Combinatia de magneziu si folati din compozitia lor ajuta la reducerea riscului de infarct si accidente vasculare cerebrale, iar cea de magneziu si potasiu e benefica scaderii tensiunii arteriale.
Consumat cat mai des, in stare cruda, acesta este o sursa importanta de fibre, datorita carora previne cancerul de colon, imbunatateste metabolismul, previne cancerul pulmonar si reduce simptomele unor boli precum hiperplazia benigna de prostata. Insa este si un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
Sursa: feellikecooking.ro

Pot fi consumati cat sunt tineri, atat la gatit, cat si in scop terapeutic, caz in care e ideal sa fie folositi in stare cruda.



Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte dintre principiile active. Raman insa fosforul, magneziul, potasiul si fibrele alimentare. In aceasta forma (gatiti) sunt recomandati cardiacilor si hipertensivilor, dar si persoanelor supraponderale, care e indicat sa ii prepare sub forma de supa, spre exemplu.

In schimb, daca sunt consumati in stare cruda – in salate de vara, alaturi de rosii, ardei sau castraveti, doza zilnica fiind de 200 g – au mai multe beneficii asupra organismului.


Combinatia de magneziu si folati din compozitia lor ajuta la reducerea riscului de infarct si accidente vasculare cerebrale, iar cea de magneziu si potasiu e benefica scaderii tensiunii arteriale.

Consumat cat mai des, in stare cruda, acesta este o sursa importanta de fibre, datorita carora previne cancerul de colon, imbunatateste metabolismul, previne cancerul pulmonar si reduce simptomele unor boli precum hiperplazia benigna de prostata. Insa este si un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.


Sursa: feellikecooking.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul Ruxandrei, nora Larisei Uță, pentru soacra ei: „Soțul meu a făcut tot ce e necesar, la schimb a primit doar palme”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert spune adevărul în Gală și uimește concurenții! „Nu am venit aici să-mi găsesc iubită”. Cum reacționează Giuly la declarațiile iubitului ei

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies