Esti in criza de timp? Fa cartofi umpluti, la cuptor! O reteta simpla, fara prajeli

Esti in criza de timp? Fa cartofi umpluti, la cuptor! O reteta simpla, fara prajeli
Esti in criza de timp? Fa cartofi umpluti, la cuptor! O reteta simpla, fara prajeli

Daca esti in criza de timp, dar vrei totusi sa gatesti ceva usor si sanatos, iti recomandam sa incerci cartofii umpluti la cuptor.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 cartofi mari.
Pentru umplutura:
- branza sarata, de vaci, cascaval,
- feliute de sunca, salam, taiate cuburi,
- ceapa verde, taiata, patrunjel,
- 1 ou fiert, taiat cuburi
- 50 g unt,
- 4- 5 linguri de smantana,
- sare, piper.
In functie de preferinte si buget, mai puteti adauga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui.
Cartofii spalati se fierb in coaja, 30 min. Ii scoatem, ii lasam la racit si, cu o lingura, ii scobim pe lungime, de miez. Cine doreste, poate curata cartofii de coaja, inainte de a-i da la cuptor. Sau se pot cali legumele si carnea in ulei.
Eu am optat pentru o varianta mai dietetica a retetei.
Ii umplem, pe rand, cu cate un pic din fiecare ingredient (branza, 2, 3 cubulete unt, sunca, ceapa taiata rondele, usturoi feliat, carne) condimentam, punem o lingura de smantana deasupra si ii dam la cuptor 30 minute, intr-o tava unsa cu unt. Cu 5 minute inainte de a-i scoate, radem cascaval si asezam o felie de rosie peste fiecare cartof.
Ii putem orna si cu rondele de ceapa rosie. Pentru a-i servi, ii punem cu grija pe un platou, presarat cu patrunjel sau pe foi de salata verde.
Sursa: Wowbiz.ro

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 4 cartofi mari.

Pentru umplutura:

- branza sarata, de vaci, cascaval,
- feliute de sunca, salam, taiate cuburi,
- ceapa verde, taiata, patrunjel,
- 1 ou fiert, taiat cuburi
- 50 g unt,
- 4- 5 linguri de smantana,
-

sare, piper.

In functie de preferinte si buget, mai puteti adauga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui.

Cartofii spalati se fierb in coaja, 30 min. Ii scoatem, ii lasam la racit si, cu o lingura, ii scobim pe lungime, de miez. Cine doreste, poate curata cartofii de coaja, inainte de a-i da la cuptor. Sau se pot cali legumele si carnea in ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetica a retetei.


Ii umplem, pe rand, cu cate un pic din fiecare ingredient (branza, 2, 3 cubulete unt, sunca, ceapa taiata rondele, usturoi feliat, carne) condimentam, punem o lingura de smantana deasupra si ii dam la cuptor 30 minute, intr-o tava unsa cu unt. Cu 5 minute inainte de a-i scoate, radem cascaval si asezam o felie de rosie peste fiecare cartof. Ii putem orna si cu rondele de ceapa rosie.
Pentru a-i servi, ii punem cu grija pe un platou, presarat cu patrunjel sau pe foi de salata verde.

Sursa: Wowbiz.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum gătește Gabriela Cristea peștele, fără sare? Aceasta înlocuiește sarea cu un mix delicios! "O să încerc să pun foarte, foarte puțină sare aici, iar pe pește o să încerc să nu pun sare deloc!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies