Daca esti in criza de timp, dar vrei totusi sa gatesti ceva usor si sanatos, iti recomandam sa incerci cartofii umpluti la cuptor.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 cartofi mari.
Pentru umplutura:
- branza sarata, de vaci, cascaval,
- feliute de sunca, salam, taiate cuburi,
- ceapa verde, taiata, patrunjel,
- 1 ou fiert, taiat cuburi
- 50 g unt,
- 4- 5 linguri de smantana,
-
In functie de preferinte si buget, mai puteti adauga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui.
Cartofii spalati se fierb in coaja, 30 min. Ii scoatem, ii lasam la racit si, cu o lingura, ii scobim pe lungime, de miez. Cine doreste, poate curata cartofii de coaja, inainte de a-i da la cuptor. Sau se pot cali legumele si carnea in ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetica a retetei.
Ii umplem, pe rand, cu cate un pic din fiecare ingredient (branza, 2, 3 cubulete unt, sunca, ceapa taiata rondele, usturoi feliat, carne) condimentam, punem o lingura de smantana deasupra si ii dam la cuptor 30 minute, intr-o tava unsa cu unt. Cu 5 minute inainte de a-i scoate, radem cascaval si asezam o felie de rosie peste fiecare cartof. Ii putem orna si cu rondele de ceapa rosie.
Sursa: Wowbiz.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro