Cod rosu: iata cum sa te imbraci pe canicula!

Cod rosu: iata cum sa te imbraci pe canicula!
Cod rosu: iata cum sa te imbraci pe canicula!

Caldura mare, mon cher! Raspunsul la clasica intrebare- “eu cu ce ma imbrac astazi” devine si mai dificil decat pe parcursul anului.

Moda si trendurile nu mai primeaza atunci cand mercurul termometrelor depaseste 37 grade la umbra. Iata cateva sfaturi vestimentare ce iti vor usura misiunea.

Din fericire, Romania nu este afectata foarte multe zile pe an de canicula, insa este bine sa stii care sunt sfaturile specialistilor. De asemenea, este de preferat ca timpul petrecut afara sa fie cat mai limitat.

Hainele din materiale sintetice sunt in topul recomandarilor pentru zilele de canicula.

Poliesterul, nylonul- singure sau in combinatie cu alte fibre va protejeaza pielea de efectele nedorite ale ultravioletelor in aceasta perioada.Desi vara nu vrem sa auzim de haine din lana sau denim, trebuie sa stiti ca aceste tesaturi ofera cea mai mare protectie impotriva ultravioletelor.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce sa nu porti in zilele caniculare?- Lasa deoparte in zilele toride  bijuteriile din plastic, gablonturi mari, accesorii metalice, ceasuri.

Incearca sa porti cat mai putine articole vestimentare din bumbac (aceste fibre retin umezeala cauzata de transpiratie mai mult timp). De asemenea, nu purta pe canicula piese vestimentare din materiale transparente (voal, dantela, broderii). A se evita si hainele in nuante deschise, pastelate.

Nu sunt recomandate de asemenea, hainele din panza topita, in, matase- deci hainele ce nu au o tesatura densa. Cum isi dai seama daca hainele te protejeaza de efectele razelor ultraviolet? Cel mai simplu este sa pui materialul la lumina.

Daca lumina transpare, cu siguranta si razele UVA, UVB- vor trece prin tesatura. Evident,  nu este un test specializat – te ajuta doar sa-ti faci o idee.

Culorile caniculei- Specialistii recomanda ca in zilele caniculare sa purtati haine din materialele dense si colorate. Culorile recomandate: bleumarin, olive, gri petrol, non culoarea negru, tonuri de maro, dar si culori electrice: rosu, albastru, galben, verde, fucsia.

Ce accesorii?- Principalele accesorii ar trebui sa fie o sticla de apa plata si o palarie din paie. De asemenea, sunt foarte importanti ochelarii de soare (atentie, alegeti unii cu lentilele de calitate care asigura protectie 100% impotriva razelor ultraviolete.

Ce croieli?- Nu alegeti haine mulate. Sunt de preferat hainele lejere. Chiar daca suprapunerile de haine sunt in tendinte, este de preferat sa mergeti pe tinute cat mai simple.

Pentru doamne: o rochie lunga, cu maneci, iar pentru domni: camasa si pantaloni lungi.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Alin Oprea, mesaj dur la adresa fostei soții, Larisa Uță: „Războiul dintre noi nu se va încheia”

Mini tort cu dulceață de vișine. Va impresiona și cel mai pretențios degustător!

„Ai jignit-o în utimul hal!”. Antoni o face pe Criss să plângă iar Moldo explodează! Aflați ce acuzații își aduc concurenții în episodul de vineri, 18 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies