Medicii nutritionisti sustin ca cele mai sanatoase legume sunt cele colorate in verde, portocaliu sau rosu.
Insa ai putea sa ratezi o leguma plina de nutrienti: conopida.
Cele mai multe dintre persoanele bolnave de diabet sunt incurajate sa consume legume fara amidon. Acestea sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si fitochimicale iar conopida se afla pe lista. O portie de 100 de grame contine 25 de calorii, doua grame de fibre si 80% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C.
Prin consumul sau, vei primi si o sursa excelente de substante care lupta cu cancerul, ce contin sulf si nitrogen. Printre acestia se numara glucozinolatii, substante care ajuta la scaderea inflamatiilor din corp si inhiba cresterea celulelor canceroase. In unele tipuri de cancer, aceste componente induc moartea celulelor daunatoare.
Sursa: diabetescare.net
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro