Iata ce anunta mancarimile si iritatiile de pe pielea picioarelor! Afla cum te poti proteja!

Iata ce anunta mancarimile si iritatiile de pe pielea picioarelor! Afla cum te poti proteja!
Iata ce anunta mancarimile si iritatiile de pe pielea picioarelor! Afla cum te poti proteja!

Mancarimile si iritatiile de pe pielea piciorului sunt primele semne care arata ca ai o ciuperca. Netratata corect, infectia poata sa apara din nou.

Aproximativ 15-30% din populatie a facut o infectie cu ciuperca piciorului. Barbatii sunt de doua ori mai predispusi decat femeile, iar problemele sunt mult mai acute atunci cand este cald afara.

Ciuperca piciorului apare mai ales la persoanele care stau mult timp incaltate sau la cele care poarta pantofi captusiti cu materiale plastice ce mentin umezeala si caldura.

„Poarta ciorapi din bumbac care absorb transpiratia si foloseste antiperspirante pentru picioare.

Mai recomand purtarea unor pantofi cu talpa din piele si nu sintetica, pantofi care au perforatii sau sandale. Nu umbla descult in salile de sport sau pe marginea piscinelor pentru ca apa calduta care balteste poate fi sursa infectarii cu ciuperci“, te sfatuieste Mihaela Leventer, medic dermatolog.

De asemenea, ca sa previi infectarea cu ciuperci nu purta incaltarile altor persoane, cum sunt papucii de casa pe care ii pot folosi mai multi membri ai familiei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„In plus, nu folosi aceleasi prosoape pentru mai multe regiuni ale corpului si nici prosoape ale altor persoane“, te mai sfatuieste Mihaela Leventer.

Tratament cu unguent sau pudra

Primele semne care arata ca ai o ciuperca sunt mancarimile si iritatiile pielii.

In lipsa unui tratament corect, pot aparea fisuri sau crapaturi ale pielii, in special la calcaie, care jeneaza la mers si pot duce la infectii bacteriene mult mai grave.

Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, in alte parti ale corpului sau la unghii.

„Pentru a putea fi vindecata, ciuperca piciorului necesita aplicarea unui tratament local care sa o omoare si o igiena permanenta, pentru a nu recidiva“, afirma Mirela Puchilita, Product Manager Gedeon Richter.

Cea mai simpla forma de tratament este stergerea pielii cu o solutie de alcool iodat cu acid salicilic, care se prepara in farmacie, sau ungerea spatiilor dintre degete cu un colorant care usuca perfect pielea si impiedica supravietuirea ciupercilor.

„Se pot folosi antimicotice sub forma de unguent, crema, pudra sau spray, alese dupa sensibilitatea subspeciei de ciuperci care produce infectia. Acestea trebuie aplicate seara de seara, timp de o luna“, mai spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies