Uleiul de masline previne ulcerul!

Uleiul de masline previne ulcerul!
Uleiul de masline previne ulcerul!

Uleiul de masline presat la rece are o multime de beneficii pentru sanatate.

Acesta scade nivelul colesterolului rau, previne bolile de inima, imbunatateste functiile hepatice si biliare, previne constipatia, mentine densitatea oaselor si protejeaza impotriva osteoporozei, iar folosit extern, face minuni pentru piele, unghii, par.

Pentru stomacul afectat de ulcer, uleiul de masline este un adevarat pansament.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Potrivit mai multor studii realizate in ultimii 10 ani, uleiul de masline extravirgin poate preveni si infectia cu Helicobacter pylori, responsabila anual de milioane de cazuri de gastrita si ulcer.

El contine substante antioxidante, antibacteriene si antifungice numite polifenoli, care lupta cu succes impotriva bacteriei.

Ai putea spune ca si alte bauturi bogate in antioxidanti, precum vinul rosu, sucul de merisoare si ceaiul verde, pot stopa inmultirea H. pylori din stomac. Pot si ele, insa uleiul de masline presat la rece este unic deoarece este unul dintre putinele uleiuri vegetale cu un continut ridicat de polifenoli, compusi capabili sa lupte impotriva a opt tulpini de Helicobacter pylori.

Mai mult decat atat, acest ulei formeaza o pelicula care protejeaza mucoasa stomacului, este emolient si bine tolerat. O lingurita de ulei de masline luata inainte de masa previne aparitia ulcerului si gastritei.

Adaugat in salate sau in orice fel principal de mancare, imbunatateste digestia, deoarece stimuleaza in mod natural secretia bilei si a hormonilor pancreatici. Iata cate motive ai sa introduci in dieta ta acest aliment, mai ales daca suferi de afectiuni ale stomacului.


Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies