Pericolul dragostei la prima vedere. Ce riscam daca incepem o relatie cu cineva de care ne indragostim nebuneste?

Pericolul dragostei la prima vedere. Ce riscam daca incepem o relatie cu cineva de care ne indragostim nebuneste?
Pericolul dragostei la prima vedere. Ce riscam daca incepem o relatie cu cineva de care ne indragostim nebuneste?

Cei mai multi dintre noi isi aleg perechea dupa ce se indragostesc la prima vedere.

Sentimentul intens si placut pe care il simtim cand ne vedem pentru prima data potentialul partener nu poate fi ignorat. De aceea, ne lasam furati de val si incepem o relatie, desi uneori nu este cea mai buna decizie.

Psihologii considera ca, de cele mai multe ori, partenerul potrivit nu este cel pe care il remarcam de la bun inceput.

Deseori ratam relatii serioase, de viitor, doar pentru ca acea persoana nu ne-a facut sa ne indragostim nebuneste la prima vedere, scrie Yourtango.

Julie Ferman, consilier matrimonial, crede ca o relatie care incepe repede, dupa cateva priviri pline de dorinte, nu poate avea un viitor. Partenerul ideal ar putea fi deja langa noi, dar il ingoram, sedusi de atractia sexuala fata de altcineva.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Psihologii de la Universitatea Texas din Austrin au realizat un studiu prin care au urmarit nivelul de atractie al studentilor fata de colegele lor si invers, dar si modul in care acesta se schimba in timp, pe masura ce

tinerii ajung sa se cunoasca mai bine.

Astfel, ei au remarcat un aspect interesant: persoane care au fost considerate la inceput foarte atragatoare si-au pierdut in timp farmecul, iar altele care au fost initial trecute cu vederea au devenit potentiali parteneri. Diferenta intre relatiile formate in timp si atractia sexuala de la inceput este uluitoare. Din pacate, multi tineri care se arunca in relatii cu parteneri pe care ii considera la inceput foarte atragatori ajung sa fie singuri si nefericti.

In cele din urma, pentru ca o relatie sa reziste in timp, partenerul trebuie sa fie interesant si dincolo de aspectul fizic atragator. Conteaza foarte mult cum este de fapt: daca are umor, interese comune cu noi, dar si modul in care stie sa poarte o conversatie.
Afla mai multe pe: www.adevarul.ro






Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies