Acestea sunt modurile in care bauturile carbogazoase dietetice dauneaza sanatatii!

Acestea sunt modurile in care bauturile carbogazoase dietetice dauneaza sanatatii!
Acestea sunt modurile in care bauturile carbogazoase dietetice dauneaza sanatatii!

Multe dintre bauturile noastre racoritoare favorite nu fac altceva decat sa mareasca riscul de crestere in greutate, stop cardiac, accident vascular si de alte boli.

Bauturile racoritoare carbogazoase dietetice par o alternativa mai buna atunci cand doresti sa-ti satisfaci o pofta, fara sa faci abuz de calorii, dar nu te lasa pacalit. Bauturile dietetice contin un amestec de substante chimice care iti dau peste cap intregul metabolism si maresc riscul de boli.

Daca esti unul dintre consumatorii frecventi ai acestor tipuri de bauturi, iata cateva motive pentru care este imperios necesar sa renunti la ele chiar de azi, impreuna cu cateva sfaturi in acest sens.

Poftele- Toate bauturile dietetice contin indulcitori artificiali. Acestia iti induc in eroare (pe moment) creierul ca primeste calorii pe baza de zahar. Dar cand creierul nu le primeste, trimite semnale care declanseaza senzatia de foame, cauzand aparitia poftelor.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cresterea in greutate- Poftele alimentare ingreuneaza stabilirea unui echilibru al centrilor placerii din creier, marind vulnerabilitatea la urmatorul produs dulce bogat in calorii pe care-l intalnesti.

Este o lupta psihologica ce nu poate fi castigata prea usor.

Bolile cronice- Aspartamul, indulcitorul artificial descoperit in peste 6.000 de produse alimentare printre care si bauturile racoritoare, s-a dovedit ca declansaza sau agraveaza boli cronice precum cancerul la creier, diabetul, Alzheimer si scleroza multipla.

Coroziunea - Daca o bautura carbogazoasa dietetica (si pot fi gasite filmulete pe youtube.com care o demonstreaza) poate fi folosita pentru a inlatura rugina de pe o baterie veche, imagineaza-ti ce poate face captuselii intestinale, esofagului si dintilor tai.

Disfunctia rinichilor - Un studiu efectuat de Scoala Medicala de la Harvard a descoperit ca femeile care au consumat peste doua bauturi racoritoare carbogazoase pe zi au prezentat un declin in functionarea rinichilor cu 30% mai mare fata de femeile care nu au consumat deloc acest gen de bauturi.

Deshidratarea- Bauturile carbogazoase nu inlocuiesc apa. Cafeina si sodiul din majoritatea bauturilor dietetice maresc senzatia de sete si stimuleaza urinarea.

In medie orice persoana prefera sa plateasca in plus pentru inca o bautura carbogazoasa in loc sa bea gratis un pahar cu apa. Acest lucru provoaca dureri de cap, oboseala, senzatie de gura uscata si bufeuri de caldura — toate fiind simptome ale deshidratarii.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies