Incearca dieta pariziana, bogata in fibre si vei slabi! Ai aici programul meselor pentru o saptamana intreaga!

Incearca dieta pariziana, bogata in fibre si vei slabi! Ai aici programul meselor pentru o saptamana intreaga!
Incearca dieta pariziana, bogata in fibre si vei slabi! Ai aici programul meselor pentru o saptamana intreaga!

Daca vrei sa te simti bine, sa-ti ameliorezi confortul digestiv si sa-ti subtiezi silueta, incearca dieta bogata in fibre a celebrului dietetician Jean-Michel Cohen. Promite o pierdere in greutate de pana la 4 kg in doar doua saptamani, fara a te infometa sau slei de puteri. Ba dimpotriva, te va energiza si-ti va rasfata papilele gustative, cum nici nu-ti poti imagina. De fapt, nici n-ai sa zici ca tii regim, ci ca efectuezi o calatorie culinara la Paris!

Descopera in ce consta planul alimentar propus de medicul nutritionist francez si bucura-te din plin de gusturile rafinate.

Deficitul de fibre din alimentatia moderna figureaza pe lista factorilor favorizanti pentru foarte multe probleme de sanatate, inclusiv pentru excesul ponderal. Si asta pentru ca rolul fibrelor in pastrarea bunei functionari a organismului este inestimabil. Ele reduc nivelul de colesterol din sange, imbunatatesc tranzitul intestinal, previn si trateaza constipatia, scad riscul de diabet, boli de inima, cancer de colon si, nu in ultimul rand, mentin senzatia de satietate o perioada indelungata dupa masa, fiind de mare ajutor in curele de slabire.



Regimul lui Jean-Michel Cohen reprezinta o dieta hipocalorica echilibrata si variata, in care sunt introduse treptat alimente cu un continut mare de firbe.
Meniul pentru prima saptamana de dieta

Pe percursul acestei prime saptamani de dieta, se va pune accent pe fibrele solubile. Mai exact, se vor consuma fructe si legume la fiecare masa.

Ziua 1

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine integrala, 10 g de unt, 100 g de branzica de vaci dietetica, 100 g compot fara zahar adaugat.


Pranz: 120 g castravete feliat rondele cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de nuci), 150 g de carne alba de pui la gratar, vinete la gratar cu busuioc, 30 g de branza Camembert, 1 nectarina, 15 g de bagheta sau un cracker.

Cina: Terina de rosii si anghinare, 180 g file de peste sole, cunoscut si ca limba de mare, în bulion, sos curry (50 g branza cu 0% grasime, curry, sare, piper), piure de broccoli, 100 g de orez basmati cu sofran, un mar ras cu scortisoara si 8 g de migdale prajite.


Ziua 2

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 40 g de fulgi de ovaz, 150 ml de lapte degresat, 1/2 mango.

Pranz: o legatura de varfuri de sparanghel alb, dressing (1 lingurita de ulei de canola), 125 g carne de vitel fripta, rondele de morcov preparate de la abur cu curcuma, 100 g de paste din făina integrala fierte, 100 g de branzica dietetica cu 250 g de coacaze si un praf de vanilie naturala.


Cina: felii de ciuperci crude cu cardamom si sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de masline), 180 g de file de chefal rosu la cuptor cu suc de lamaie, praz la abur cu nucsoara, 30 g dintr-un baton de branza de capra, 100 g ananas conservat, 15 g de bagheta sau un cracker.

Ziua 3

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de bagheta sau 2 1 crackeri, 10 g de unt, 100 g branzica dietetica, 30 g de caise uscate.


Pranz: salata verde cu 2 oua fierte, sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de canola), ardei umpluti cu grau, un iaurt mic degresat, 100 g de furcte din compot fara adaos de zahar.

Cina: 250 g de pepene galben, 130 g jambon fara grasime, fasole verde preparata la aburi cu usturoi, 20 g cascaval, 15 g de bagheta sau un cracker.

Ziua 4

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine de secara, 10 g de unt, 1 iaurt mic degresat, 150 ml de suc
de fructe cu pulpa.

Pranz: morcovi rasi cu suc de lamaie, sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de masline), o chiftea din carne tocata cu 5% grasime impreuna cu o lingurita de mustar, sfecla rosie fiarta, 2 bucatele de branzica „Petit-suisse” cu 0% grasime, 1 piersica gratinata cu apa de flori de portocal, fara zahar, 15 g de paine de secara.

Cina: dovlecel fiert cu otet balsamic+ 8 g nuci, 1 pupla de iepure cu ierburi aromatice de Provence la cuptor, broccoli fiert cu chimen, 125 g de cartofi fierti+ 60 g de branza topita
natur Cancoillotte, 250g de zmeura.

Ziua 5

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 40 g de fulgi de ovaz, 150 ml de lapte degresat, 2 prune.

Pranz: salata de fasole verde cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de masline), 125 g de file de somon prajit cu marar, inimi de salata verde fierte in supa de legume, 100 g de piure de mazare verde, 100 g de branza cu 0% grasime, compot de fructe rosii fara zahar cu scortisoara.

Cina: 250 g de pepene galben, 1 pulpa de pui la gratar, rosii coapte cu usturoi si 1 lingura de ulei de masline, 30 g dintr-un baton de branza de capra, 15 g de bagheta sau un cracker.

Ziua 6

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de bagheta sau 2 crackeri, 10 g de unt, 100 g de branza cu 0% grasimi+ 15 g caise uscate si 15 g stafide.

Pranz: rosii cu otet balsamic si o lingurita de ulei de masline, fenicul fiert cu 120 g jambon afumat, 100 g de grau fiert, 100 g de branza cu 0% grasime, 100 g de piersici din compot.

Cina: praz la aburi cu o lingura de ulei de nuci, omleta din 2 oua cu 20 g de branza Emmentaler, vinete coapte cu o lingura de sos de tomate, 15 g de bagheta sau o felie de paine prajita, o portocala rosie sau o jumatate dintr-un grepfrut rosu mai mare.

Ziua 7

Mic dejun: cafea, ceai sau infuzie de plante fara zahar, 30 g de paine integrala, 10 g de unt, 100 g branza de vaci cu 0% grasime, 150 ml de suc de fructe proaspat stors cu pulpa.

Pranz: crochete de broccoli cu ricotta, 130 g midii fara cochilie preparate cu patrunje si usturoi, sos curry (50 g branza cu 0% grasimi, curry, sare, piper), dovlecel la abur cu sos de rosii, 1 nectarina.

Cina: salata verde cu arpagic cu sos vinaigrette (1 lingurita de ulei de canola)+ 30 g dintr-un baton de branza de capra, 125 g de carne de porc fripta, ciuperci sotate cu ceapa, 100 g de piure de cartofi, 1 mar copt cu scortisoara.



sursa: slabsaugras.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

VIDEO Ce au discutat Gagea și Moldo, în grădină? Se pare că Antoni a fost subiectul lor principal: "O certa pe fata aia că nu-l cucerește, auzi și tu..."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies