Degetele de la maini si de la picioare iti arata de ce boli suferi!

Degetele de la maini si de la picioare iti arata de ce boli suferi!
Degetele de la maini si de la picioare iti arata de ce boli suferi!

Cancerul de prostata, atacul cerebral, nutritia deficitara, bolile cardiovasculare si respiratorii, rezistenta la efort fizic, problemele articulare sunt afectiuni care pot fi deslusite cu ajutorul degetele de la maini si de la picioare.

„Degetele vorbesc. De cele mai multe ori, reflecta primele starea generala de sanatate a unei persoane. Astazi, cu atatea analize, RMN, CT(computer tomgraf), ecografii, foarte putini medici se mai uita la degete”, a declarat dr. Michael Nirenberg, medic pediatru (specializat in tratamentul gleznelor si picioarelor).

Cancerul de prostate- Barbatii care au degetul aratator mai lung sau mai scurt decat inelarul au un risc mai mare de a face cancer de prostata.

Anul trecut, cercetatorii de la Universitatea Britanica Warwick au publicat un studiu, conform caruia barbatii care nu au aratatorul la fel de lung ca inelarul au un risc mai mare cu peste 30% de a face cancer de prostata decat barbatii cu aratatorul mai mic decat inelarul. Cercetarea a inclus peste 4500 de barbati, dintre care 1500 de bolnavi de cancer de prostata.

Atacul cerebral- Zonele albe de la baza unghiilor ofera indicii despre circulatia sangelui.

De obicei, ele sunt mai vizibile la degetul mare decat la celelalte degete.  „Daca acestea devin mai mult vinetii, este semn ca circulatia sangelui este deficitara, ceea ce inseamna un risc mai mare de atac cerebral”, avertizeaza Kristen Burris, specialist in acupunctura. In acest caz, specialistul recomanda Omega 3 pentru „subtierea” sangelui, ceai verde, seminte si un pahar cu vin rosu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Boli cardiovasculare- Daca mainile si talpile prezinta vene proeminente, vinetii sau

„vene sparte”, este semn ca circulatia sangelui este deficitara si ca inima este bolnava. „Sanatatea degetelor poate fi relevanta pentru sanatatea inimii. Unghiile care crapa, se exfoliaza releva o circulatie proasta, chiar daca analizele nu arata anemie”, a adaugat specialistul. Circulatia deficitara poate fi o consecinta a malnutritiei, a oboselii cronice, dar si a bolilor cardiovasculare.

Afectiuni respiratorii- Persoanele care au unghiile „rotunjite” sunt predispusi la boli pulmonare, precum emfizemul sau chiar cancerul pulmonar, potrivit specialistilor de la Mayo Clinic.

Ca o consecinta a acestor boli, aerul ramane blocat in plamani, ducand la oxigenarea defectuoasa a extremitatilor. Astfel, varfurile degetelor se umfla, iar unghiile capata forma de bulbi.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Alimentatie dezechilibrata- Unghiile ingrosate de la picioare releva lipsa vitaminei B, cele casante releva carente de vitamina C, iar petele

mici si albe indica lipsa de zinc.
Rezistenta la efort fizic- Barbatii care au degetul inelar mai lung decat aratatorul alearga mai repede, potrivit cercetatorilor de la Britain’s University of Southampton. Acestia au examinat 241 de tineri  care au participat la competitii sportive in Qatar. Acestora le-au fost masurate degetele de la maini si au efectuat sprinturi pe o distanta de 50 de metri. Intr-adevar, barbatii cu inelare mai lungi au alergat mai repede.
Acestia au si un nivel de testosteron mai mare, ceea ce face neclara legatura dintre lungimea degetelor si rezistenta la efort fizic.

Boli ale articulatiilor- De asemenea, persoanele care au degetul aratator mai scurt decat inelarul au un risc mai marte de osteoartrita, potrivit unui studiu din 2008, efectuat de cercetatorii de la Universitatea Nottingham din Anglia.  Analizand degetele  a peste 2000 de voluntari, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care au aratatorul mai scurt decat inelarul au un risc dublu de a suferi de artrita.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies