Gustari bogate in proteine! Uite ce sa incluzi in alimentatie!

Gustari bogate in proteine! Uite ce sa incluzi in alimentatie!
Gustari bogate in proteine! Uite ce sa incluzi in alimentatie!

Daca ai probleme in a slabi sau a-ti dezvolta masa musculara, rezolvarea poate fi in felul in care alegi – sau nu – sa consumi gustari intre mesele principale.

 

Smoothie cu fructe de padure
O bautura gustoasa si sanatoasa din fructe de padure te racoreste imediat. Poti folosi chiar si fructele congelate, atunci cand nu le gasesti in forma lor proaspata. In afara de antioxidanti esentiali, reteta de smoothie cu fructe de padure are proteine, fibre si grasimi sanatoase si te ajuta sa elimini rapid senzatia de foame. Pentru o bautura usoara, cu 332 de calorii si 12 grame de proteine, pune intr-un blender o cana de lapte degresat, o lingurita de seminte de in, o mana de fructe de padure
si doua curmale fara samburi.
Fructe, seminte si branzeturi
O portie mica de branza ofera 6 grame de proteine si 15% din necesarul zilnic de nutrienti esentiali. O gustare rapida, fara prea multe calorii, te va face sa te ajungi la satietate. Aceasta combinatie de fructe, seminte si branza ofera 182 calorii si 9 grame de proteine. Alege branzeturi slabe (branza de vaci din lapte degresat, urda, ricotta, cottage cheese) sau semigrase (o bucatica de cas, telemea, mozzarella, halloumi), serveste alaturi de doua lingurite de seminte de dovleac si
un mar.
Telina cu unt de arahide, migdale si stafide
Tulpina de telina este foarte sanatoasa, iar daca alegi sa o consumi cu putin unt de arahide deasupra, ii vei schimba gustul si vei obtine o combinatie de proteine, fibre si carbohidrati, care garanteaza ca vei fii satul toata ziua. Aceasta gustare ofera 291 de calorii si 10 grame de proteine si ai nevoie doar de 4 ingrediente: o tulpina de telina, doua linguri de unt de arahide, 7 migdale si o lingurita de stafide.
Taie telina in cateva bucati, apoi intinde untul de arahide si presara stafide si migdale deasupra.
Curmale umplute cu unt de migdale
Curmalele dulci merg de minune cu untul de migdale, cremos si bogat in proteine. Aceasta gustare este perfecta pentru persoanele foarte active sau femeile insarcinate, care au nevoie de un aport caloric suplimentar. Gustarea ofera 333 de calorii si 8 grame de proteine.
Ai nevoie doar de cateva curmale Medjool, carora le scoti samburii (gasesti si varianta fara samburi) pe care le umpli cu unt de migdale sau unt de arahide si penite de cacao bio.
Sursa: Curademiere.ro

Smoothie cu fructe de padure

O bautura gustoasa si sanatoasa din fructe de padure te racoreste imediat. Poti folosi chiar si fructele congelate, atunci cand nu le gasesti in forma lor proaspata.

In afara de antioxidanti esentiali, reteta de smoothie cu fructe de padure are proteine, fibre si grasimi sanatoase si te ajuta sa elimini rapid senzatia de foame. Pentru o bautura usoara, cu 332 de calorii si 12 grame de proteine, pune intr-un blender o cana de lapte degresat, o lingurita de seminte de in, o mana de fructe de padure si doua curmale fara samburi.

Fructe, seminte si branzeturi

O portie mica de branza ofera 6 grame de proteine si 15% din necesarul zilnic de nutrienti esentiali.
O gustare rapida, fara prea multe calorii, te va face sa te ajungi la satietate. Aceasta combinatie de fructe, seminte si branza ofera 182 calorii si 9 grame de proteine. Alege branzeturi slabe (branza de vaci din lapte degresat, urda, ricotta, cottage cheese) sau semigrase (o bucatica de cas, telemea, mozzarella, halloumi), serveste alaturi de doua lingurite de seminte de dovleac si un mar.

Telina cu unt de arahide, migdale si stafide

Tulpina de telina este foarte sanatoasa, iar daca alegi sa o consumi cu putin unt de arahide deasupra, ii vei schimba gustul si
vei obtine o combinatie de proteine, fibre si carbohidrati, care garanteaza ca vei fii satul toata ziua. Aceasta gustare ofera 291 de calorii si 10 grame de proteine si ai nevoie doar de 4 ingrediente: o tulpina de telina, doua linguri de unt de arahide, 7 migdale si o lingurita de stafide. Taie telina in cateva bucati, apoi intinde untul de arahide si presara stafide si migdale deasupra.

Curmale umplute cu unt de migdale

Curmalele dulci merg de minune cu untul de migdale, cremos si bogat in proteine. Aceasta gustare este perfecta pentru persoanele foarte active sau femeile insarcinate, care au nevoie de un aport caloric suplimentar. Gustarea ofera 333 de calorii si 8 grame de proteine. Ai nevoie doar de cateva curmale Medjool, carora le scoti samburii (gasesti si varianta fara samburi) pe care le umpli cu unt de migdale sau unt de arahide si penite de cacao bio.

Sursa: Curademiere.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies